Pelteaua de gutui, trei rețete din România. Iese delicioasă de fiecare dată

Iancu Andreea 14.11.2020, 12:47
Pelteaua de gutui, trei rețete din România. Iese delicioasă de fiecare dată

Venirea toamnei aduce belșug de culori, dar și de arome. Iar un dulce de sezon precum pelteaua de gutui se numără printre preferatele tuturor. Gospodinele pricepute folosesc sucul de fructe și zahărul pe care le pun la fiert până când obțin pelteaua. Aceasta este asemănătoare unui jeleu, ce poate fi obținut din diferite fructe, în funcție de preferințe. Elementele esențiale pe care fructul trebuie să le conțină pentru a favoriza procesul de gelatinizare sunt pectina și acizii. De asemenea, pentru rețetele de peltea este necesar zahărul tos, topit în puțină apă caldă.

Cum se prepară pelteaua de gutui

Toamna este sezonul gutuilor, al fructelor folosite sub diferite forme, crude ori gătite, dar și ca tratamente în medicina naturistă. Iată de ce dezvăluim secretul peltelei de gutui, sub forma a trei rețete.

Citește continuarea pe stiridinlume.ro.

Urmăriți Impact.ro și pe
Iancu Andreea
Redactor online din 2013 și absolventă a UNIBUC, Facultatea de Litere, Specializarea Studii Europene. De asemenea, absolventă a cursurilor de Master din cadrul SNSPA, Facultatea de Comunicare și...