Rețetă pentru cel mai delicios gem de gutui. Trucul nebănuit prin care o să te bucuri de un preparat ca la bunica acasă

Iancu Andreea / 17.09.2020, 13:49
Rețetă pentru cel mai delicios gem de gutui. Trucul nebănuit prin care o să te bucuri de un preparat ca la bunica acasă

Este sezonul conservelor la început de toamnă, iar gospodinele se întrec în rețete care mai de care. Află cum poți surprinde anul acesta folosind un truc simplu pentru rețeta de gem de gutui. Aroma sa va fi una lăudată și va aminti tuturor celor care gustă de bunătățile bunicii.

Trucul inedit pentru rețeta de gem de gutui

Dincolo de borcanele de murături sau zacuscă, gospodinele pregătesc și gemuri sau marmelade pentru la iarnă. Astfel, fructele de sezon ajung să fie preparate sub diferite forme pentru a fi păstrate mai mult timp în cămară. De vreme ce gutuile sunt din plin în această perioadă, gemul de gutui este și el un desert pe care unele gospodine îl pregătesc.

Fie că este vorba despre gem de gutui, de peltea de gutui ori gutui coapte cu scorțișoară, marmelada naturală poate acompania multe preparate. Sau poate fi consumată pe o felie de pâine proaspătă cu unt.

Totuși, pentru a conferi o aromă aparte, poți folosi un truc neașteptat. Adaugă în timpul preparării un baton de vanilie și vei obține un gem de gutui foarte savuros.

Rețetă de gem de gutui
Rețetă de gem de gutui

Rețetă de gem de gutui

Pentru a obține un gem de gutui savuros poți urma rețeta următoare. Trucul batonului de vanilie, menționat anterior, este inclus în modul de preparare. La final vei obține o rețetă delicioasă de gem de gutui.

Ingrediente:

  • 1,5 kg gutui
  • o lămâie
  • 750 g zahăr
  • ½ baton de vanilie
  • 2-3 cuișoare sau scorțișoară

Mod de preparare:

Spală gutuile și taie-le felii, având grijă să cureți semințele. Totuși, nu decoji coaja. Pune gutuile feliate într-un litru de apă rece și adaugă zeama de la lămâie. Aceasta previne oxidarea fructelor și le păstrează nuanța deschisă.

Vasul cu fructe se pune pe foc și se lasă timp de aproximativ 10 minute de când începe să fiarbă. Apoi se strecoară zeama și se păstrează doar fructele fierte. Totuși, zeama poate fi și ea păstrată pentru rețeta de peltea de gutui.

Gutuile se pun la loc în vas și se adaugă zahărul și 100 ml de apă și se pun din nou la fiert. Pentru a evita să se lipească, vei continua să amesteci compoziția până când aceasta începe să scadă. Acum se adaugă și vanilia, dar și zahărul pentru aceia care consideră că este nevoie de un gust mai dulce.

Gemul de gutui trebuie lăsat la fiert timp de 20-30 de minute, timp în care vei obține consistența dorită. Ulterior, el se toarnă fierbinte în borcanele curățate și sterilizate. Se pun capacele și se lasă la răcit.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI