Pedepse mai dure pentru şoferii care fac această greşeală în trafic. Amenzile vor fi usturătoare

Nicu Stan 16.09.2021, 15:17
Pedepse mai dure pentru şoferii care fac această greşeală în trafic. Amenzile vor fi usturătoare

Se anunță pedepse mai dure pentru şoferii care fac această greşeală în trafic. Amenzile vor fi usturătoare. Astfel, noile sancţiuni au rolul de a se încerca limitarea numărului de accidentele în urma cărora decedează tot mai mulţi români.

Se schimbă Codul Rutier. Pedepse mult mai aspre pentru șoferii indisciplinați în trafic

COD RUTIER 2021. Autorităţile din România pregătesc sancțiuni mult mai aspre pentru şoferii care nu respectă legea în trafic şi merg pe contrasens sau depăşesc atunci când este linie continuă. Astfel, noile sancţiuni vor fi mărite în ideea de a se încerca micșorarea numărului de accidente, tragedii în care își pierd viața tot mai mulți oameni.

Pentru că tot mai mulți români își pierd viaţa în accidente rutiere grave, autorităţile din România vor să introducă pedepse mult mai aspre pentru şoferii care sunt indisciplinați în trafic.

Sicanarea in trafic, pedepsita mai aspru
Sicanarea in trafic, pedepsita mai aspru

Ce încălcări ale Codului Rutier vor fi mai aspru pedepsite

Printre cei vizaţi de modificările care vor aduce sancţiuni mai aspre se numără şoferii care merg pe contrasens sau depăşesc pe linia continuă. Această categorie de șoferi riscă să rămână fără permis de conducere mai mult de două luni, aşa cum prevede legea în prezent.

”Dacă este să ne referim la circulația pe contrasens, pe autostradă, în acest moment, este sancționată cu amendă între 870 și 305 lei și permisul de conducere se suspendă pe o perioadă de 60 de zile. Propunerea legislativă este că această sacțiune contravențională să fie inclusă în clasa a 4-a de sancțiuni, între 9-20 de puncte amendă, ceea ce înseamnă o amendă de până la 2.900 de lei și permisul de conducere să fie reținut pentru o perioadă de 120 de zile.

Ce faci dacă vezi un șofer circulând pe sens invers

Persoanele care observă șoferii circulând pe contrasens să își asigure protecția, după care să apeleze numărul unic de urgență 112, pentru a ne deplasa la fața locului și pentru a lua măsurile legale care se impun și pentru a evita pericolul real la care sunt supuși ceilalți participanți la trafic”, a declarat purtătorul de cuvânt al ministerului de Interne, comisarul-șef Georgian Drăgan, potrivit evz.ro.

O altă greșeală comisă de șoferi mai aspru pedepsită

În plus, şoferii care merg pe banda de urgenţă fără să aibă nevoie vor  fi sancţionaţi mult mai aspru.

”Pe legislația actuală, circulația pe banda de urgență a autovehiculelor se consideră contravenție și se sancționează cu amendă, iar propunerea este de modificare a acestei prevederi de introducere a suspendării exercitării dreptului de a conduce autovehiculele pe drumurile publice pentru 60 de zile”, potrivit purtătorului de cuvânt al Ministerului de Interne.

Șicanările în trafic duc la evenimente rutiere grave

De asemenea, șoferii care se vor mai șicana în trafic vor fi pedepsiți mai aspru. Șicanările din trafic au dus de multe ori la evenimente rutiere grave.

”Când spun conduită agresivă, mă refer la acei participanți la trafic care folosesc excesiv claxonul, sistemele de avertizare luminoase, se mută de pe o bandă pe alta punând în pericol siguranța celorlalți participanți la trafic, și chiar am avut evenimente rutiere grave, anul acesta”, a mai precizat Georgian Drăgan.

Urmăriți Impact.ro și pe