Pe cine vrea PSD premier în locul lui Florin Cîțu. Surpriza de pe listă

Nicu Stan, Mihai Roșoiu 12.02.2021, 08:44

S-a aflat pe cine vrea PSD premier în locul lui Florin Cîțu. Surpriza de pe listă. În acest sens, PSD va depune o moțiune de cenzură împotriva actualului guvern.

PSD amenință cu moțiune de cenzură Guvernul Cîțu. Pe cine va propune premier Marcel Ciolacu în cazul în care moțiune va trece

S-a aflat pe cine vrea PSD premier în locul lui Florin Cîțu. PSD, partid aflat în opoziție, susține că va depune moțiune de cenzură pentru a da jos Guvernul Cîțu.

Astfel, PSD are deja pregătită o variantă de premier. În cazul în care moțiunea va fi depusă și aceasta va și trece, varianta de premier propusă de PSD va fi în persoana deputatului Alexandru Rafila. Anunțul moțiunii de cenzură împotriva Guvernului Cîțu a fost făcut de Marcel Ciolacu, președintele PSD.

PSD nu exclude varianta alegerilor anticipate

De asemenea, într-o declarație făcută la Antena 3, Marcel Ciolacu a spus că la nivelul partidului nu este exclusă ipoteza alegerilor anticipate.

Când depunem moțiunea de cenzură, Doamne ajută să treacă. Dacă trece moțiunea, vom veni cu programul nostru de guvernare, nu avem nici o problemă să ne asumăm guvernarea. Până în acest moment, propunerea PSD pentru funcția de premier este Alexandru Rafila. În acest moment, eu nu am o decizie luată cu colegii dacă mai mergem cu propunerea de guvern de uniune națională. Un exercițiu democratic sunt și alegerile anticipate„, a spus liderul PSD.

Marcel Ciolacu susține cu sunt bani la buget

În plus, Marcel Ciolacu a criticat actualul Guvern cu privire la lipsa bugetului, precum și a măsurilor impuse de Executiv. Marcel Ciolacu mai spune că partidul pe care îl conduce poate demonstra pe cifre că sunt bani.

Să ia proiectul de buget al PSD, e mult mai bun, că nu trebuie să taie de la oameni. Le demonstrăm pe cifre că sunt bani. Moțiunea de cenzură va fi depusă când începem să creionam o eventuală majoritate. Categoric vom depune moțiune de cenzură„, a mai spus Ciolacu.

Pensiile nu vor crește în 2021

PSD este nemulțumit că actualul guvern nu mărește pensiile după cum a primis și a anunțat mai multe măsuri de austeritate, printre care tăierea unor sporuri la bugetari. De asemenea, pesniile nu vor mai fi crescute decât în anul 2022.

Există o decizie în privința pensiillor. Pensiile vor crește de la data de 1 ianuarie 2022. La baza creșterii punctului de pensie stă formula care a existat în Legea 263, și anume: compensarea proporției de sută la sută a pierderii puterii de cumpărare ca urmare a inflației și, de asemenea, creșterea puterii de cumpărare prin creșterea punctului de pensie cu 50 la sută din creșterea salariului mediu brut pe economie”, a spus Ludovic Orban.

Urmăriți Impact.ro și pe