Pe cine va propune PNL premier la consultările cu Iohannis. Anunțul făcut de Raluca Turcan

Diana Radu 13.03.2020, 08:46
Pe cine va propune PNL premier la consultările cu Iohannis. Anunțul făcut de Raluca Turcan

Raluca Turca, vicepremierul în exercițiu a anunțat că PNL îș va propune pentru a treia oară pe Ludovic Orban pentru funcția de prim-ministru. Consultările cu președintele Klaus Iohannis vor avea loc, vineri la Palatul Cotroceni.

PNL îl va susține pe Ludovic Orban pentru funcția de premier

Raluca Turcan a declarat că membrii partidului PNL îl propun din nou pe Orban pentru funcția de premier, deoarece își doresc ca cel care ajunge să conducă Executivul să fie și președintele partidului. De asemenea, Turcan a mai spus că este sigură de faptul că Orban va face în continuare o treabă bună la guvernare.

pnl, ludovic orban, propunere premier
PNL îl va susține pe Ludovic Orban pentru funcția de premier

„Noi vom merge cu mandat, vineri, în şedinţa noastră de conducere, am convingerea că mandatul pe care-l va primi preşedintele Ludovic Orban la consultările de la Cotroceni va fi de a exercita funcţia de prim-ministru. Guvernarea Orban a fost o guvernare bună şi este o guvernare bună”, a afirmat Raluca Turcan.

Cât despre retragerea lui Florin Cîțu din cursa pentru premierul României, Turcan a spus că probabil acesta a înțeles că țara trece printr-o perioadă dificilă și că nu mai poate fi luat în calucul scenariu pentru provocarea alegerilor anticipate. Acesta ar fi motivul potrivit vicepremierului, pentru care Cîțu a ales să-și depună mandatul.

Însă, Raluca Turcan a subliniat că singurul care ar putea conduce eficient guvernul, având în vedere perioada dificilă pe care o traversează România este Ludovic Orban. Astfel, aceasta are convingerea că Orban va primi din nou votul de învestitură din partea președintelui.

„Florin Cîţu a înţeles că odată scos din discuţie scenariul alegerilor anticipate (…) plus situaţia generată de impactul asupra sănătăţii oamenilor şi asupra mediului economic, autoritatea guvernamentală maximă poate fi exercitată din funcţia de prim-ministru de preşedintele celui mai mare partid”, a mai spus Turcan.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI