Ce se întâmplă cu alocațiile copiilor și cu creșterea pensiilor. Premierul Orban, anunț de ultimă oră. „Contestăm la Curtea Constituțională!”

Redacția IMPACT 06.03.2020, 13:09
Ce se întâmplă cu alocațiile copiilor și cu creșterea pensiilor. Premierul Orban, anunț de ultimă oră. „Contestăm la Curtea Constituțională!”

Ludovic Orban, premierul demis al României, a vorbit joi seară, în cadrul unei emisiuni, despre situația pensiilor din România și în ce context vor fi acestea majorarea acestora cu 40%.  Fostul șef al Executivului a discutat, totodată și despre creșterea alocațiilor copiilor.

Ce se va întâmpla cu pensiile românilor

Invitat în cadrul unei emisiuni de la postul de televiziune România TV, premierul demis, Ludovic Orban a oferit asigurări că pensiile vor fi majorate cu 40% și că există bani prevăzuți la bugetul de stat pentru a susține acest lucru.

„Am fost obligaţi să adoptăm ordonanţa de urgenţă de prorogare a termenului de intrare în vigoare. Prorogarea termenului de intrare în vigoare a fost făcută până la data de 1 august, când am previzionat că se poate face rectificarea bugetară. În Legea bugetului de stat, care a fost promulgată înainte de intrarea în vigoare a legii care a fost votată de Parlament privind alocaţia de copii, nu au fost prinse sursele de bani”, a explicat premierul demis.

În ceea ce privește creșterea alocațiilor pentru copii, Ludovic Orban mai transmite că Legea Bugetului de stat se bazează, conform legii responsabilităţii fiscal bugetare, pe legea plafoanelor, care fusese adoptată. Acesta mai spue că va ataca la Curtea Constituțională legea de respingere a ordonanței privind amânarea până la 1 august a majorării acestora, pentru că este neconstituţională.

„Nu există în Legea bugetului de stat banii pe capitole, pe subcapitole, este o aberaţie, este neconstituţională (…) Atacăm legea de respingere a ordonanţei la Curtea Constituţională (…) pentru că este neconstituţională legea de respingere (…) Dacă va decide onorata Curte Constituţională că nu este neconstituţională legea de respingere a ordonanţei şi, practic, să ne permită să plătim, atunci o să plătim. Asta e, ce să facem, o să plătim”, a mai precizat Ludovic Orban, în cadrul emisiunii difuzate de România TV.

 

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Urmăriți Impact.ro și pe