Pe cine a dat afară Nicolae Ciucă în prima lui zi ca premier. ”Asta mi s-a cerut”

Cristian Cojocaru 08.12.2020, 18:01
Pe cine a dat afară Nicolae Ciucă în prima lui zi ca premier. ”Asta mi s-a cerut”

După ce luni seara Ludovic Orban și-a dat demisia din funcția de prim-ministru, în locul acestuia a fost numit, de urgență, Nicolae Ciucă, ministrul apărării. Deși acesta ocupă fotoliul de premier doar interimar, Nicolae Ciucă a dat afară deja pe cineva, la scurt timp după ce a fost investit cu noua funcție.

Pe cine a dat afară Nicolae Ciucă în prima zi a mandatului

În urma discuției pe care a avut-o cu Președintele Klaus Iohannis cu privire la asumarea eșecului de la alegerile parlamentare, Ludovic Orban și-a anunțat luni seară demisia din poziția de lider a Guvernului. Astfel, Ludovic Orban nu va mai fi propus pentru a forma noul guvern.

„Am decis să îmi depun mandatul de premier, după un an și o lună în care România s-a confruntat cu o perioadă extrem de dificilă. Guvernul, după demisia mea, va fi condus de un membru al cabinetului care va fi desemnat de președintele României.”, a declarat Ludovic Orban.

Ludovic Orban a fost înlocuit de către Nicolae Ciucă în funcția de premier. În prima sa zi în funcție, acesta a început să facă schimbări în componența Guvernului. Astfel, Ciucă a dat afară Secretarul general al Guvernului, pe Antonel Tănase. Nu a fost o demitere clasică, ci, cum ”se poartă”acum, o demisie forțată. Adică l-a chemat pe Tănase pentru o discuție, în care i-a cerut, direct, să demisioneze. Antonel Tănase a fost anunțat și că e stabilit și cine va veni în locul lui ca secretar de stat la Guvern.

Tănase fusese numit în funcția de Secretar general al Guvernului în data de 6 noimebrie 2019, chiar la două zile după ce Ludovic Orban a devenit prim-ministru. În locul lui Antonel Tănase ar urma să vină Dragoș Condrea, șeful departamentului juridic.

”Îmi depun demisia azi. Asta mi s-a cerut și m-am conformat. Nu mă cramponez de funcție”, a confirmat Antonel Tănase faptul că a fost, practic, dat afară de noul premier.

”Îmi depun demisia azi. Mi s-a cerut și m-am conformat. Nu mă cramponez de funcție”, a declarat Antonel Tănase
”Îmi depun demisia azi. Mi s-a cerut și m-am conformat. Nu mă cramponez de funcție”, a declarat Antonel Tănase

Noul premier anunță măsuri noi

Nicolae Ciucă  a susținut și prima sa conferință de presă în noua funcție, în cursul zilei de marți, în care acesta a anunțat noi măsuri din partea Guvernului. Evident, a ținut să-i mulțumească și fostului premier, Ludovic Orban pentru echilibrul între măsurile luate pentru combaterea pandemiei, dar și pentru măsurile economice luate în tot acest timp. Ciucă a mai anunțat că dorește să-și păstreze și funcția de ministru al Apărării Naționale.

„Vom continua cu prioritățile în privința pandemiei de coronavirus. Pentru oprirea pandemiei și continuarea implementării strategiei pentru vaccinare. Vom continua măsurile economice de ajutor pentru firmele afectate de pandemie. Vom finaliza economic anul 2020 și vom pregăti foarte bine anul 2021. Vreau să îi multumesc lui Ludovic Orban pentru echilibrul în privința măsurilor luate pe domeniul economic față de cele sanitare. Voi continua să fiu în toată această perioadă și ministrul Apărărăii Naționale”, a fost declarația lui Ciucă.

Urmăriți Impact.ro și pe