Patru polițiști, audiați ca martori în dosarul răpirii fetelor de la Caracal. Bunicul Luizei a fost dat afară din sală

Alexandrina Toader 17.03.2021, 19:04
Patru polițiști, audiați ca martori în dosarul răpirii fetelor de la Caracal. Bunicul Luizei a fost dat afară din sală

Patru polițiști, audiați ca martori în dosarul Caracal. Polițiștii din județul Olt au fost audiați ca martori în dosarul răpirii fetelor de la Caracal. Astăzi a avut loc un nou termen, pe fond, la Tribunalul Olt. La termenul de astăzi s-a continuat audierea martorilor.

Patru polițiști, audiați ca martori în dosarul Caracal

Opt persoane au fost chemate, în total, la audieri. Au dat declarații în fața instanței cu 4 polițiști care au participat la descinderile de la casa lui Gheorghe Dincă, după ce Alexandra Măceșeanu a sunat la 112 și a anunțat că a fost răpită. În sala de judecată, polițistul Constantin Pistol a spus că îl cunoștea pe polițistul Barbu, cel care l-a determinat pe Dincă să vorbească. Bunicul Luizei a mărturist că nu crede un cuvânt din declarațiile lor.

Au venit toți cu lecția învățată, au făcut toți aceleași afirmații, pe care noi nu le vom lua în considerare. Sunt toți murdari, a precizat Stelian Iordache.

Avocata familiei Luizei Melencu a dezvăluit că a aflat că Dincă a primit consultații în penitenciar de la Aurel Moldovan, care este și avocatul familei Măceșeanu în acest dosar.

Dincă în perioada 1 ianuarie și până în prezent a avut zeci de minute de consultanță din partea unui alt avocat decât avocatul pe care l-a avut și care venea la dumneavostră și mă făcea pe mine una și alta. Am verificat, a avut două vizite la penitenciar și zeci de minute convorbiri cu acel avocat (…) Cu Moldovan, zeci de minute cu Moldovan, zile în șir a vorbit Dincă din penitenciar. Este dovada în dosar. În timp ce cu propriul lui avocat, judecătoarea i-a permis astăzi, motiv pentru care Dincă ar putea să ia zeci de mii de euro de la statul român i-a permis să vorbească la microfon cu avocatul, deci dacă acesta e drept la apărare, eu mă îndoiesc, a precizat Carmen Obârșanu.

Patru politisti, audiati ca martori in dosarul rapirii fetelor de la Caracal
Patru politisti, audiati ca martori in dosarul rapirii fetelor de la Caracal

Avocata a mai spus că polițiștii au dat vina, în sala de judecată, pe procurori.

Cu chiu cu vai a recunoscut acest Pistol relația de prietenie cu acel Barbu Daniel cu toate că până acum a ascuns-o. Și dădeau vina polițiștii pe procurori că nu au organizat ei acțiunea de atunci, că procurorii sunt vinovați și dădeau vina unii pe ceilalți, a mai spus avocata.

Polițistul Daniel Barbu este cel care l-a convins pe Dincă să vorbească în acest caz.

Spre finalul procesului, bunicul a fost dat afara din sală, pe motiv că a vorbit neîntrebat. Totul spre nemulțumirea acestuia care o acuză pe judecătoare că nu este corectă.

Vrea să acopere urmele DIICOT-ului, că fetele nu sunt răpite, ci omorâte de Dincă. Dincă care face declarații că i-au fost luate mărturiile sub presiune, bătut și amenințat, acum nu vrea să mai recunoscă, el vrea să vorbească și judecătoarea nu îl lasă în pace, nu ii dă dreptul la replică, a mai spus Stelian Iordache.

Acesta este cel de-al șaptelea termen în dosarul Caracal. În ședintele trecute au fost audiați mai mulți martori, printre care și Alexandru Cumpănașu și au fost analizate o parte din probe. În acest dosar Gheorghe Dincă este acuzat că le-a rapit, violat și ucis pe Alexandra Măceșeanu și Luiza Melencu. El este judecat pentru trafic de persoane, trafic de minori, viol, omor calificat și profanarea de cadavre sau morminte. Următorul termen va fi în data de 7 aprilie când va continua audierea martorilor.

Urmăriți Impact.ro și pe