Gheorghe Dincă, cerere specială către Curtea de Apel Craiova. Avocata familiei Melencu: „Practic îl învață să nu dea declarații, îl influențează”

Elena Avramescu 01.03.2021, 13:53
Gheorghe Dincă, cerere specială către Curtea de Apel Craiova. Avocata familiei Melencu: „Practic îl învață să nu dea declarații, îl influențează”

Gheorghe Dincă, cerere specială către Curtea de Apel Craiova. Bărbatul acuzat că le-a violat și ucis pe Alexandra Măceșeanu și Luiza Melencu vrea strămutarea dosarului la altă instanță. Cererea s-a judecat astăzi, la Curtea de Apel Craiova, iar instanța a rămas în pronunțare.

Gheorghe Dincă, cerere specială către Curtea de Apel Craiova

UPDATE Cererea de strămutare formulată de Gheorghe Dincă a fost respinsă ca nefondată, fiind obligat să plătească suma de 50 lei cheltuieli judiciare avansate de stat.

Procesul a început la ora 09:00, iar de această dată Gheorghe Dincă nu a fost adus la instanță. A fost audiat prin videoconferință. În sala de judecată s-a aflat însă avocata familiei Melencu.

S-a soluționat cererea de strămutare făcută de Dincă, toți am fost de acord să se mute dosarul de la instanța din Olt la o altă instanță egală în grad din raza Curții de Apel Craiova. Am observat că la Olt se tergiversează dosarul și, practic, judecătoarea, repede – repede, soluționăm cauza fără să avem nicio probă, practic îl învață pe Dincă să nu dea declarații, adică îl influențează pe Dincă și recunoaște și Dincă, Dincă recunoaște că se fac presiuni pentru urgentarea cauzei și găsirea unui țap ispășitor. Acolo, adevărul este cu totul altul decât cel stabilit de procurori, a declarat Carmen Obârșanu, avocata familiei Melencu.

Gheorghe Dinca nu are limite
Gheorghe Dinca, cerere speciala

Ea a mai precizat că din informațiile pe care le deține, Tribunalul Olt va accepta cererea de strămutare.

Am înțeles că referatul Tribunalului Olt este în sensul admiterii cererii de strămutare (…) Eu consider că, pentru aflarea adevărului, trebuie strămutată, mai ales că, de pe raza Slatinei, orașului, s-a vorbit de pe telefonul lui Dincă așa cum rezultă din probele de la dosar. Să-ți răspundă judecătorul în plină sală că nu știe că s-a vorbit, că n-a citit întregul dosar este grav de tot, a mai spus avocata.

Procesul se judecă pe fond la Tribunalul Olt. Gheorghe Dincă este acuzat în acest dosar de omor calificat, trafic de persoane, trafic de minori, lipsire de libertate, viol și profanare de cadavre.

Detalii șocante în cazul Caracal

Un psiholog a încercat timp de multe lunila rând să intre în mintea criminalului, dar recunoaște acum că a fost foarte greu. Experul poliției a spus că a întâmpinat reale probleme în timp ce încerca să afle unde a ținut criminalul victimele: ”A fost o testare și o inter-testare între mine și el. Foarte greu, pentru că aveam de-a face cu un individ rudimentar, care refuza orice însemna proba realității”, a spus Dorin Dumitran.

La fața locului era o nebunie. Afară, în stradă, oamenii urlau, iar în interior echipajele etau trimise de la Direcția de Investigații Criminale, urmând ca a doua zi să am prima interacțiune cu el. Pe care, așa cum am mai spus-o și cu un alt prilej, am refuzat-o tocmai pentru că în momentul de abordare este important dacă ai greșit startul și dacă pornești prost, eronat.

Am refuzat să îl văd, tocmai pentru a îmi face o idee despre ceea ce se întâmplă acolo, pentru că cea mai proastă strategie pe care o poţi avea este aceea de a potrivi suspectul la locul faptei, este o greşeală de tactică poliţienească şi de tactică psihologică, a mai spus profilerul.

Urmăriți Impact.ro și pe
Elena Avramescu
Este redactor Impact.ro. Absolventă a Colegiului Naţional ”Mihai Eminescu” din Buzău, precum şi a Facultăţii de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion din Bucureşti, Elena Avramescu...