Patronul unei televiziuni din România, afirmații șocante. De ce e mândru că este un infractor

Elena Avramescu 01.09.2020, 11:09
Patronul unei televiziuni din România, afirmații șocante. De ce e mândru că este un infractor

Prin prisma conflictului ce a avut ca miză controlul companiei Romprest, fiind compania-simbol a contractelor de salubritate cu statul, oamenii au putut să-și dea seama care este adevărata față a patronului unei vechi televiziuni de știri din România.

Patronul unei televiziuni din România, afirmații șocante

Este vorba despre Maricel Păcuraru, patronul Realitatea TV, numită Realitatea PLUS după pierderea licenței din cauza datoriilor, care încearcă să preia frâiele companiei Romprest S.A., potrivit unor documente și înregistrări video pe care Libertatea le-a făcut publice.

În acest moment, Romprest este una dintre cele mai mari companii românești, ocupându-se de curățenie urbană, având numeroase contracte cu statul. Firma a fost deținută majoritar și controlată de Florian Walter, fost acționar și la FC Dinamo. Însă după decesul acestuia, fiul lui l-a împuternicit pe Păcuraru să îl reprezinte în companie.

Patronul unei televiziuni din România, afirmații șocante
Patronul unei televiziuni din România a făcut afirmații suspicioase

Ce nu se știa despre Maricel Păcuraru este faptul că a făcut închisoare între 2014 și 2017 într-un dosar de corupție legat de devalizarea Poștei Române. În prezent, conducerea Romprest susține că Păcuraru încearcă să preia prin documente false compania, ”la fel cum a făcut când a luat Realitatea TV de la Vântu”.

Astfel că, la data de 27 iulie 2020, în cadrul unei ședințe a Adunării Generale a Acționarilor (AGA) Romprest, Maricel Păcuraru a încercat să-l numească pe ginerele său, Beniamin Cioantă-Păcuraru, în fruntea Consiliului de Administrație.

Maricel Păcuraru, mândru că este un infractor

Ceilalți acționari s-au opus vehement, iar în acel moment, Maricel Păcuraru, extrem de nervos, a izbucnit, mândrindu-se cu stilul său de afaceri, care i-a adus chiar o condamnare la închisoare, spunând, printre altele, că “cine nu e infractor în ziua de azi înseamnă că e prost!”.

Se pare că Maricel Păcuraru a încercat, însă fără folos să-și impună punctul de vedere iar acuzațiile de șantaj la adresa sa, formulate de cei prezenți, au vizat o campanie a canalului de televiziune Realitatea, din luna mai, când acționarul Romprest Andrei Dracea a fost învinuit că a orchestrat o afacere ilegală cu celule stem.

Urmăriți Impact.ro și pe
Elena Avramescu
Este redactor Impact.ro. Absolventă a Colegiului Naţional ”Mihai Eminescu” din Buzău, precum şi a Facultăţii de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion din Bucureşti, Elena Avramescu...