Patronul lui CFR Cluj, Nelu Varga, a făcut anunțul după umilința cu Pyunik Erevan. Ce se întâmplă cu Dan Petrescu: „Eu am procedat corect”

Andra Daoud 14.07.2022, 10:24
Patronul lui CFR Cluj, Nelu Varga, a făcut anunțul după umilința cu Pyunik Erevan. Ce se întâmplă cu Dan Petrescu: „Eu am procedat corect”

Rezultatul partidei din turul I al preliminariilor Champions League nu l-a lăsat indiferent pe patronul echipei CFR Cluj. Formația din Gruia a pierdut returul cu Pyunik Erevan, ratând încă de la începutul sezonului cel mai important obiectiv, calificarea în Liga Campionilor. CFR mai are acum o șansă la grupele Conference League, însă rezultatul umilitor de miercuri seară l-a făcut pe patron să reacționeze. Ce se întâmplă cu postul de antrenor al lui Dan Petrescu.

Patronul lui CFR Cluj a făcut anunțul cu privire la Dan Petrescu

Campioana României a pierdut miercuri seară în fața lui Pyunik Erevan, ratând calificarea în grupele Champions League. În tur scorul fusese 0-0, iar partida disputată la Cluj s-a încheiat 2-2. În urma prelungirilor s-a trecut la lovituri de departajare, astfel că scorul final a fost 3-4, în favoarea armenilor.

Patronul Nelu Varga a reacționat, la scurt timp după terminarea partidei. El a declarat că va analiza amănunțit ce s-a întâmplat la CFR Cluj în acest start de sezon, însă a dat de înțeles că postul de antrenor al lui Dan Petrescu n-ar fi în pericol. Scaunul lui „Superdan” nu se clatină, cel puțin după spusele finanțatorului.

„Nu se pune problema demiterii lui Dan Petrescu în acest moment. Îi dau încredere. Totuși, mâine am să reflectez la ceea ce s-a întâmplat. Nu înțeleg cine este de vină, poate suntem noi ghinioniști, poate e antrenorul. Eu le-am făcut toate poftele, am procedat corect. Deocamdată nu știu ce să zic”, a declarat Nelu Varga, la Digi Sport.

Patronul lui CFR Cluj, Nelu Varga, a facut anuntul dupa umilinta cu Pyunik Erevan
CFR Cluj a pierdut returul cu Pyunik Erevan, la penalty

Dan Petrescu are o clauză de reziliere de 400.000 de euro

În ciuda declarațiilor patronului, se pare că Dan Petrescu ar avea zilele numărate la CFR. Potrivit Gazetei Sporturilor, Varga ar fi profund nemulțumit de rezultatele echipei din primele trei meciuri ale sezonului și s-ar gândi serios să îl demită pe Dan Petrescu. Nelu Varga ar căuta o metodă să-l dea afară fără a-i plăti întreaga sumă de 400.000 de euro, ce reprezintă clauza de reziliere.

„E foarte greu de înțeles ce s-a întâmplat. Băieții au încercat. A fost un meci echilibrat, parcă noi am avut mai multe ocazii. Sunt foarte supărat și trist, e greu să îmi găsesc cuvintele. Cred că e cea mai mare dezamăgire a mea la CFR Cluj. N-am pierdut meciul, am făcut 0-0 și 2-2.

Sunt blestemat, n-am câștigat niciodată la loteria penalty-urilor. Eu am simțit ceva încă de dimineață. Mistrati și Kolinger s-au accidentat în ziua meciului, chiar atât de multe ghinioane să ai? Credeam că s-a terminat meciul la acel penalty ratat de ei.

E cea mai dureroasă eliminare suferită de mine în cupele europene! Îmi pare rău pentru fani, pentru club, pentru toți cei care au investit. Sunt convins că toată lumea e foarte supărată. Nu le-am cerut să se apere, dar cred că au fost căzuți fizic.

La 2-1, s-au băgat toți în poartă, au crezut că mai sunt 3 minute și gata. Cred că și jucătorii au greșit retrăgându-se. Ce să mai spun? N-am ce să spun. Suntem foarte supărați. Sunt convins că și jucătorii sunt foarte supărați.

Acum e foarte greu. CFR Cluj trebuie să meargă mai departe, așa cum au mers și alte echipe din România. Dar nu va fi ușor! Ați văzut ce echipă bună a fost Pyunik. Nu joacă bugetele, contează ce scrie tabela. Iar astăzi tabela spune că am pierdut”, a spus Dan Petrescu, la Digi Sport.

Tehnicianul se află pe banca celor de la CFR Cluj din 31 august 2021. Formația din Gruia a câștigat titlul de campioana României cu Dan Petrescu antrenor, dar se pare că începutul de sezon nu este cel mai bun pentru clujeni. Dan Petrescu a ținut să menționeze, la finalul partidei, că: „Prietenia în fotbal e când merge bine”.

Urmăriți Impact.ro și pe