Momentul în care Dan Petrescu l-a înfruntat pe „Baciul” Gică Popescu. „Alo, copile, aici eu sunt căpitanul!”

Sorin Barbu 20.06.2022, 15:27
Momentul în care Dan Petrescu l-a înfruntat pe „Baciul” Gică Popescu. „Alo, copile, aici eu sunt căpitanul!”

Dan Petrescu și Gică Popescu se cunosc de la 16 ani. Prima oară când s-au văzut, la un antrenament, au ieșit „scântei”. „Bursucul” a dezvăluit că nu a fost impresionat când a văzut banderola pe brațul colegului și  a avut o replică agresivă. A primit un răspuns care a contribuit foarte mult la prietenia dintre cei doi colegi din „Generația de Aur”.

Dan Petrescu, amintire haioasă cu Gică Popescu

Dan Petrescu și Gică Popescu au fost mulți colegi la echipa națională și fac parte din „Generația de Aur” care a ajuns la doar câteva minute de o semifinală la Campionatul Mondial din anul 1994. Sunt buni prieteni, dar când s-au cunoscut lucrurile au fost cam tensionate. Dan Petrescu a acordat un interviu în care a dezvăluit cum a decurs prima întâlnire cu Gică Popescu.

„Eu eram cu tupeu. Pe Gică Popescu, așa l-am cunoscut. La națională, la U16. El era barosanul echipei acolo. Eu am început să alerg primul.

– Alo, băi copile, în spate!
– Ce vrei, mă?
– Vezi că eu sunt căpitanul!
– Nu mă interesează, fă-ți antrenamentul tău!”, a declarat Dan Petrescu într-un interviu acordat as.ro.

Gică Popescu nu a pus la suflet momentul și a luat o decizie care a contribuit foarte mult la relația de prietenie care durează de atâția ani.

„După antrenament, mi-a zis: «Hai, stai cu mine în cameră!». A văzut că sunt nebun cu fotbalul. Așa ne-am împrietenit și am rămas prieteni. Eu, pe teren, nu am frică! Nu am mamă, nu am tată! Așa m-am impus peste tot unde m-am dus”, a mai afirmat antrenorul formației CFR Cluj.

Dan Petrescu a jucat în 95 de partide în echipa națională și se află pe locul șase în topul celor mai selecționați „tricolori”, iar Gică Popescu are 115 meciuri și ocupă poziția a treia în acest clasament. Pe primul loc se află Dorinel Munteanu care a îmbrăcat de 134 de ori tricoul primei reprezentative.

Urmăriți Impact.ro și pe