Pasagerii care se aflau în submersibilul Titan au fost declarați morți: „A fost o implozie”

Stan Filon 22.06.2023, 23:29
Pasagerii care se aflau în submersibilul Titan au fost declarați morți: „A fost o implozie”

Pasagerii care se aflau în submersibilul Titan au fost declarați morți! Șansele ca pasagerii să fie găsiți în viață sunt aproape de zero, mai ales după ce salvatorii au descoperit un ”câmp de resturi” care s-au dovedit a fi ale epavei Titan.

Pasagerii care se aflau în submersibilul Titan au fost declarați morți

Așadar, ocupanții submersibilului Titan au fost declarați morți, după ce salvatorii au descoperit ”un câmp de resturi” care aparțin submarinului respectiv. Rămășițele au fost descoperite de roboții trimiși de echipele de salvare, potrivit BBC.

Anunțul a fost făcut de Garda de Coastă, care a precizat că experții din cadrul comandamentului unificat evaluează informațiile. Între timp, compania OceanGate a transmis că cei cinci pasageri de la bordul submersibilului „au fost pierduți, din nefericire”. Paza de Coastă a SUA a confirmat, ulterior, suspiciunile OceanGate, informând că rămășițele descoperite în apropiere de epava Titanicului sunt alte submersibilului Titan și că cei cinci pasageri de la bord au murit.

Pasagerii care se aflau in submersibilul Titan au fost declarati morti
Pasagerii care se aflau in submersibilul Titan au fost declarati morti

A fost găsit ”un câmp de rămășițe”

Se pare că submersibilul este posibil să fi suferit o implozie. Vasele care au participat la operațiune și medicii vor fi demobilizați în următoarele 24 de ore, dar operațiunile la distanță vor continua pe o perioadă nedeterminată, a adăugat John Mauger.

„Avem personal medical la fața locului, avem și alți tehnicieni. Vom începe demobilizarea personalului și a vaselor de la fața locului în următoarele 24 de ore. Acesta este un mediu extrem de dificil și de periculos în care se lucrează”, a mai precizat amiralul Mauger.

Echipajele care au participat la operațiunea de salvare au descoperit „cinci părți diferite din rămășițe” care i-au ajutat să identifice că epava era, într-adevăr, a submersibilului Titan. El a precizat că prima piesă găsită a fost un con din „botul” submarinului, localizat chiar lângă camera de presiune. Ulterior, a fost găsit un „câmp vast de rămășițe”.

”A avut loc un eveniment catastrofal”

„Acesta a fost primul indiciu că a avut loc un eveniment catastrofal”. Paza de Coastă a precizat și că va continua căutările pentru cadavre, dar că șansele de a mai găsi ceva sunt extrem de reduse din cauza mediului extrem de dificil de pe fundul oceanului.

„Credem, acum, că CEO-ul nostru, Stockton Rush, Shahzada Dawood și fiul lui, Suleman Dawood, Hamish Harding și Paul-Henri Nargeolet au fost pierduți, din nefericire. Acești oameni au fost adevărați exploratori care au avut în comun un spirit al aventurii special și o pasiune profundă pentru explorare și pentru protejarea oceanelor lumii. Inimile noastre sunt alături de aceste cinci suflete și alături de fiecare membru al familiilor lor în această perioadă tragică. Regretăm pierderea vieților omenești și bucuria pe care au adus-o tuturor celor care i-au cunoscut. Este o perioadă extrem de tristă pentru angajații noștri dedicați, care sunt epuizați și regretă profund această pierdere. Întreaga familie OceanGate este profund recunoscătoare față de toți cei care au muncit atât de mult pentru această operațiune de salvare. Le apreciem angajamentul pentru găsirea acestor cinci exploratori și pentru zilele și nopțile de muncă neobosită în sprijinul echipajului și familiilor lor. Este un moment foarte trist pentru comunitatea de exploratori și pentru membrii familiilor fiecărui om pierdut pe mare”, a transmis OceanGate într-un comunicat.

Printre cei care se aflau la bordul submersibilului se numără miliardarul şi aventurierul britanic Hamish Harding, în vârstă de 58 de ani, şi omul de afaceri de origine pakistaneză Shahzada Dawood, în vârstă de 48 de ani, împreună cu fiul său Suleman, în vârstă de 19 ani, ambii cetăţeni britanici. Exploratorul francez Paul-Henri Nargeolet, în vârstă de 77 de ani, şi Stockton Rush, fondatorul şi directorul executiv al OceanGate, erau, de asemenea, la bord.

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...