Pas important către independența energetică a României. Anunțul oficial al ministrului despre gazele din Marea Neagră

Badea Violeta 15.06.2022, 22:44
Pas important către independența energetică a României. Anunțul oficial al ministrului despre gazele din Marea Neagră

După ce în ultima perioadă s-a tot vorbit despre criza gazelor, ministrul Energiei vine, în sfârșit, și cu o veste bună pentru români. Virgil Popescu, a anunțat miercuri, 15 iunie, că țara noastră a făcut un pas important către independența energetică. Iată ce a spus oficialul despre gazele din Marea Neagră!

Virgil Popescu a spus clar. Ce se întâmplă cu gazele din Marea Neagră

Ministrul Energiei a anunțat miercuri, 15 iunie, că România va beneficia de aproximativ un miliard de metri cubi de gaz pe an suplimentar, după ce a început extracția zăcămintelor din Marea Neagră.

Acesta afirmă că primele gaze din Marea Neagră au intrat astăzi în sistemul naţional de transport. Vorbim de zăcămintele din perimetrul de la Midia, zăcământul Ana, exploatat de Black Sea Oil & Gas.

„Este oficial! Primele gaze din Marea Neagră au intrat astăzi în sistemul naţional de transport! Este vorba de gazele din perimetrul de la Midia, zăcământul Ana, exploatat de Black Sea Oil & Gas.

Vom avea o cantitate de circa un miliard de metri cubi anual, în plus. Ţara noastră a mai făcut un pas pentru a deveni independentă energetic”, a scris Virgil Popescu, pe pagina sa oficială de Facebook.

Anunțul făcut astăzi despre facturile românilor
Virgil Popescu

Ce producție se estimează pentru anul acesta

Black Sea Oil & Gas SA (BSOG) și partenerii săi de concesiune, Petro Ventures Resources SRL (Petro Ventures) şi Gas Plus Dacia SRL (Gas Plus), au transmis, de asemenea, un comunicat prin care anunță începerea ȋn această după-amiază a producţiei de gaze din Proiectul de Dezvoltare Gaze Naturale Midia (Proiectul MGD) şi introducerea primelor gaze în Sistemul Naţional de Transport (SNT).

[rssfeed id='1609318597' template='list' posts=2]

Potrivit informațiilor transmise de către BSOG, anul acesta se estimează o producţie de 0,5 miliarde de metri cubi de gaze. Producţia la platou va fi de circa un miliard de metri cubi de gaze pe an pentru următorii trei ani din cei zece ani de viaţă estimaţi pentru zăcămintele Ana şi Doina.

Proiectul MGD este primul proiect nou de dezvoltare a gazelor naturale din platoul continental românesc al Mării Negre din ultimele trei decenii și singurul proiect ȋn dezvoltare aflat în derulare astăzi.

Acesta constă în nu mai puțin de cinci sonde de producţie, mai exact o sondă submarină la zăcământul Doina şi patru sonde de producţie la zăcământul Ana, o platformă de producţie monitorizată şi operată de la ţărm, amplasată pe zăcământul Ana şi o conductă submarină de 126 km care asigură transportul gazelor până la noua staţie de tratare a gazelor (STG) din comuna Corbu, judeţul Constanţa.  Gazele tratate sunt livrate în SNT la staţia de măsurare a gazelor aflată în incinta STG.

Urmăriți Impact.ro și pe
Badea Violeta
  Este redactor Impact.ro, acest site reușind să îi redea satisfacția reală a unei pasiuni și a unui loc de muncă în acealași timp. Violeta a terminat Facultatea de Jurnalism și...