Partidul care vrea ca Republica Moldova să intre în Federația Rusă. ”Trebuie să facem un referendum ”

Nicu Stan 16.06.2021, 15:15
Partidul care vrea ca Republica Moldova să intre în Federația Rusă. ”Trebuie să facem un referendum ”

Partidul care vrea ca Republica Moldova să intre în Federația Rusă. ”Trebuie să facem un referendum”. Toate detaliile, în rândurile de mai jos.

Un partid moldovenesc vrea unirea Republicii Moldova cu Rusia, nu cu România, așa cum s-a vehiculat. Vrea un referendum în acest sens

Care este partidul moldovean care vrea ca Republica Moldova să intre în Federația Rusă. Partidul Patrioții Moldovei și-a prezentat Programul pentru alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie, informează știri.md.

Mihail Garbuz, președintele Partidului Patrioții Moldovei, a anunțat că formațiunea a decis să participe la alegerile parlamentare anticipate din data de 11 iulie după analiza situației politice și economice din țară, precum și a programelor pre-electorale ale celorlalte partidelor politice. Conform liderului Patrioților Moldovei, programul electoral al Patrioților Moldovei diferă fundamental de toate programele electorale ale celorlalte partide participante.

Mihai Garbuz, liderul partidului Patriotii Moldovei
Mihai Garbuz, liderul partidului Patriotii Moldovei

Patrioții Moldovei vor referendum

Astfel, printr-un referendum, pentru prima dată în istoria Republicii Moldova, moldovenii vor determina calea dezvoltării în continuare a țării.

”Integritatea teritorială a Moldovei, inclusiv reunificarea malurilor stâng și drept ale Nistrului, protejarea valorilor ortodoxe, păstrarea limbii, identității și istoriei multinaționale moldovenești, posibilitatea de a autoriza tarifele rusești pentru resursele energetice, accesul la o piață economică imensă fără frontiere, taxe, cote și restricții și toate privilegiile care există în Federația Rusă, începând de la capitalul maternal și până la diverse avantaje sociale”, ar fi avantajele acestui referendum, în opinia lui Mihail Garbuz.

Rusia, popor frățesc pentru Republica Moldova

Astfel, liderul partidului s-a adresat persoanelor care înțeleg că ”Rusia este un popor frățesc pentru Republica Moldova, precum și Moldova pentru Rusia”, să că ”a sosit momentul unei mari uniri a popoarelor frățești într-un stat unic și Patrioții Moldovei fac primul pas către această unificare”.

”E timpul să ne întoarcem acasă”, a mai spus Mihail Garbuz.

Patrioții Moldovei nu vor unirea cu România

Artiom Guriev, candidat pentru funcția de deputat, a spus că mai multe instituții media au publicat informația că partidul ar opta pentru unirea cu România, ceea ce nu este adevărat.

Artiom Guriev a cerut infirmarea de către instituțiile de presă a acestor informații. În plus, conform lor, socialistul Bogdan Țîrdea a publicat mai multe informații false pe rețelele de socializare, care la fel s-a cerut să fie infirmate. Dacă nu se va întâmpla asta, partidul va acționa în judecată.

Alegătorii sunt bulversați

Ludmila Boiadji, candidat la funcția de deputat a aceluiași partid, a declarat că, de fiecare dată când sunt alegeri, alegătorul se află în fața unei dileme, să aleagă după principiul: ”simbol electoral cunoscut, promisiuni care bucură auzul, fețe cunoscute sau după principiul apartenenței vectoriale. Și de fiecare dată, în Parlament vin unii și aceiași oameni, nu vin să lucreze pentru popor, ci pentru îmbogățire proprie”.

Urmăriți Impact.ro și pe