AUR participă la alegerile din Republica Moldova. George Simion: ”Vrem parlamentari unioniști în ambele state

Nicu Stan 05.05.2021, 13:14
AUR participă la alegerile din Republica Moldova. George Simion: ”Vrem parlamentari unioniști în ambele state

AUR participă la alegerile din Republica Moldova. George Simion spune că își dorește parlamentari unioniști în ambele state.

AUR participă la alegerile Parlamentare din Republica Moldova. George Simion nu are voie să intre pe teritoriul țării

Alianța pentru Unirea Românilor participă la alegerile din Republica Moldova. AUR, formațiune poltică despre care se știe că promovează unirea României cu Basarabia, va participa la alegerile parlamentare din Republica Moldova.

AUR va participa la alegerile parlamentare din Republica Modova, conform copreşedintele Alianţei, George Simion. ”Vrem să avem parlamentari AUR, parlamentari unionişti, în ambele parlamente”, a anunțat George Simion.

AUR vrea si in Parlamentul Republicii Moldova
AUR vrea si in Parlamentul Republicii Moldova

AUR a făcut demersul necesar pentru participarea la alegerile din Moldova

Pentru a putea participa la alegerile Parlamentare din Republica Moldova, AUR a trebuit să se înscrie în Registrul Partidelor Politice de la Chişinău. De asemenea, partidul anunță că va participa sub același nume și aceiași siglă cu care este cunoscut și în România.

”Anunţ participarea AUR la alegerile parlamentare de la Chişinău. Suntem cu aceeaşi siglă şi cu aceeaşi denumire, începând de săptămâna trecută, înregistraţi în Registrul Partidelor Politice de la Chişinău. Este pentru prima oară în istoria celor două state când un partid există pe ambele maluri ale Prutului. Vrem să avem parlamentari AUR, parlamentari unionişti, în ambele parlamente”, anunţă George Simion, copreşedintele AUR.

AUR a anunțat mai demult intenția de a participa la alegerile Parlamentare din Republica Moldova

De altfel, AUR a anunțat încă din luna martie că va participa la alegerile Parlamentare din Moldova.

„De-aici, din vama nedreaptă care desparte românii, vă anunţ că AUR Republica Moldova se lansează pe 27 martie şi alături de noi îi aşteptăm pe toţi patrioţii români, oriunde ar trăi aceştia. Nu dăm înapoi niciun metru, nu cedăm, iar ultimele 24 de ore nu vor rămâne nepedepsite. Ne repliem pe terenul lor, cel politic, ne dăm mână cu mână cu toţi oamenii sinceri din Republica Moldova, ca să ducem la îndeplinire idealul reîntregirii naţionale, visul lui Nicolae Dabija, Grigore Vieru, Leonida Lari, Ion şi Doina Aldea Teodorovici. Orice obstacol pe care ei ni-l pun în cale ne îndârjeşte şi ne face mai puternici. Mergem până la capăt să facem dreptate fiecărui vorbitor de limbă română, de pe un mal sau de pe celălalt de Prut şi de pretutindeni”, anunța în luna martie George Simion printr-un comunicat de presă.

George Simion nu are voie să intre în Republica Moldova

Tot în aceiași perioadă, George Simion a încercat să intre în Republica Moldova, însă accesul i-a fost însă refuzat. Nu a fost lăsat să intre pentru că în 2018 George Simion a fost expulzat din R. Moldova și declarat indezirabil pe o perioadă de 5 ani.

Astfel, George Simion a cerut Ministerului Afacerilor Externe de la București să intervină pe lângă autoritățile de la Chișinău pentru a i se permite ”să intre pe teritoriul Republicii Moldova ca demnitar al statului român„.

Urmăriți Impact.ro și pe