Demisie importantă într-un spital din România după ce au apărut acuzații de „ultramegapolitizarea” managementului. Sistemul medical românesc nu mai rezistă mult

Cristian Cojocaru 17.11.2020, 15:47
Demisie importantă într-un spital din România după ce au apărut acuzații de „ultramegapolitizarea” managementului. Sistemul medical românesc nu mai rezistă mult

Demisie importantă într-un spital din România după ce au apărut acuzații de „ultramegapolitizarea” managementului . Este  vorba despre Dr. Diana Stoica, singurul medic epidemiolog al Spitalului Judeţean de Urgenţă „Sfântul Pantelimon” Focşani. Aceasta şi-a anunţat demisia luni seară printr-un mesaj postat pe pagina sa de Facebook.

Demisie importantă într-un spital din România

Caracatița politică, are tentaculele bine înfipte la nivelul oricărei instituții din România. Din păcate aceste instituții nu pot funcționa corespunzător, integritatea fiindu-le știrbită de politica introdusă nu oriunde, ci la nivel de conducere. Un joc de interese care durează de 30 de ani, joc care aduce nivelul României, de la nivelul solului la subsol. Din cauza acestui joc, a mai apărut o demisie importantă într-un spital din România. Este vorba despre demisia singurului epidemiolog al Spitalului Județean de Urgență Focșani, Dr. Diana Stoica.

O zi la care nu m-am gândit că va veni…dar, … DA mi-am dat demisia din funcția de medic epidemiolog al Spitalului Județean de Urgență Focșani. De ce? Din multe motive adunate… de câteva luni… atunci când managementul «de top» al unei unități sanitare este ultramegapolitizat, să știți că lucrurile nu vor merge bine. Știu că nu sunt singurul medic care gândește acest lucru, însă pot afirma că sunt printre puținii care o pot spune, care o pot face public. Eu sunt unul dintre adevărații specialiști, eu contez, eu nu am abandonat lupta, dar nu voi permite niciodată nimănui care a «tras lozul câștigător» și a ajuns în «vârful» unei instituții sanitare, să își bată joc de munca mea și a echipei mele”, a postat aceasta pe pagina sa de Facebook.

Reacțiile la postarea medicului, nu au întârziat să apară, astfel că, zeci de oameni și cunoscuți au comentat la anunțul făcut de către medic.

„E o pierdere uriașă pentru spital! Nu stiu încotro ne îndreptăm în ritmul ăsta, dar știu sigur că tu Diana ești un OM de mare valoare, un medic dedicat profesiei, care ai încercat cu toată ființa să faci ca lucrurile să funcționeze cât mai bine în vremurile astea tulburi, o foarte bună colegă, care mereu ai găsit o soluție la orice problemă ridicată….pentru toate calitățile tale meriți să fii respectată, apreciată și lăsată să-ți practici profesia cum știi tu mai bine! RESPECT Diana și Doamne ajută să întâlnești oameni care să-ți aprecieze valoarea, așa cum meriți!” , a răspuns un alt medic care și-a depus demisia din funcția de Chirurgie Pedriatică în cadrul aceluiași spital, Dr.Ludmila Munteanu.

În luna iunie, un alt medic a demisionat din motive personale dar și motive, evident de natură politică, datorită schimbărilor din spital. Este vorba de șeful secției de Cardiologie din cadrul Spitalului Județean Focșani, medicul Mitel Burcă.

Dr. Diana Stancu - „ultramegapolitizarea” managementului Spitalului Judetean de Urgență Focșani
Dr. Diana Stancu – „ultramegapolitizarea” managementului Spitalului Judetean de Urgență Focșani

Dedicarea medicului față de profesie 

Dr. Diana Stoica este unul dintre cei doi epidemiologi ai județului Vrancea și totodată secretarul Asociaţiei pentru Prevenirea şi Controlul Infecţiilor (APCI) . Aceasta lucrează cu jumătate de normă ca medic epidemiolog în cadrul Spitalului Municipal Adjud, spital suport covid. Prin natura profesiei, medicii epidemiologi se ocupă de prevenire, limitare şi educaţie în privinţa bolilor transmisibile şi netransmisibile. În toamna acestui an, la iniţiativa doameni doctor, Primăria Municipiului Focşani a organizat o serie de instruiri pe tema covid. Medicul le-a explicat cadrelor didactice prezente la aceste şedinţe cum să prevină infectarea cu noul tip de coronavirus, potrivit monitoruldevrancea.ro .

Încă o dată ni se demonstrează de ce profesioniștii adevărați pleacă, la fel ca si generațiile tinere care vin din urmă și aleg să își petreacă viața în alte țări, țări cu o mai bună ”structură cerebrală” ca aici…

Urmăriți Impact.ro și pe