Părinții Alexandrei Măceșanu, acuzații dure în cazul Caracal: “Conexiuni cu persoane din lumea interlopă”. Ce se întâmplă cu ancheta

Diana Radu / 29.04.2020, 14:06
Părinții Alexandrei Măceșanu, acuzații dure în cazul Caracal: “Conexiuni cu persoane din lumea interlopă”. Ce se întâmplă cu ancheta

Părinții Alexandrei Măceșanu au cerut în luna ianuarie strămutarea dosarului Caracal la Tribunalul Mehedinți. Motivul invocat este faptul că magistrații și polițiștii din Caracal sunt mână-n mână cu interlopii din oraș. Ce se întmplă acum cu procesul?

Ce acuzații aduc părinții Alexandrei Măceșanu procurorilor care se ocupă de dosarul Caracal

După ce Gheorghe Dincă a fost trimis în judecată pentru uciderea Alexandrei Măceșanu și a Luizei Melencu, părinții Alexandrei au făcut o cerere la Curtea de Apel Craiova pentru strămutarea dosarului de la Tribunalul Olt. Acești acuză faptul că magistrații ar fi influențați de clanurile interlope.

„Având în vedere modul de operare al autorităților statului implicate în «salvarea» Alexandrei Măceșanu, a rezultat un singur fapt: că la nivel local există o rețea din care fac parte magistrați, foști polițiști, polițiști, avocați cu o puternică influență la nivelul autorităților statului chemate să aplice legea și totodată având conexiuni cu persoane din lumea interlopă”, au acuzat părinţii Alexandrei Măceşanu la Curtea de Apel Craiova.

dinca, caracal, parintii alexandrei, cerere, stramutare dosar
Ce acuzații aduc părinții Alexandrei Măceșanu procurorilor care se ocupă de dosarul Caracal

De asemenea, familia Măceșanu îl acuză pe adjunctul IPJ Olt, comisarul-șef Nicolae Alexe că nu a depus diligențe când fiica lor a sunat la 112, ci că a apelat la clanurile interlope pentru a o găsi. Mai mult, rudele Alexandrei mai spun că în aceeași localitate locuiește și fostul șef al Poliției Rutiere Olt, Dan Dioşteanu, socrul cunoscutului om politic din PSD Florin Iordache, prieten cu inculpatul Dincă Gheorghe de peste 30 de ani

„În aceeaşi zonă cu o puternică influență este și procurorul Popescu Cristian Ovidiu, care, în data de 24.07.2019, nu a permis polițiștilor să pătrundă în casa inculpatului Dincă Gheorghe, având o atitudine contrară dispozițiilor imperative ale codului de procedură penală și ale Constituției”, mai spun părinții Alexandrei.

Cu toate acestea, cererea făcută de familia Măceșanu a fost respinsă de Curtea de Apel Craiova, pentru că „nu se relevă niciun element de fapt privitor la conduita judecătorilor de la Tribunalul Olt care să justifice existența unei suspiciuni rezonabile că imparțialitatea acestora este afectată”, se precizează în motivarea instanţei.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI