Parcul Cișmigiu nu va mai fi la fel. Lucrările pe care le anunță Primăria Capitalei

Beatrice Dumitru 03.11.2022, 20:13

Parcul Cișmigiu era locul perfect din centrul Bucureștiului pentru plimbări și petrecerea timpului liber, acesta fiind plin de alei umbrite și cu rățuște pe lac. Însă, de vreo doi ani parcul s-a degradat și a intrat în reparații capitale, iar primarul Capitalei Nicușor Dan a anunțat că lucrările avansează și Parcul Cișmigiu nu va mai fi la fel.

Ce anunță Nicușor Dan despre Parcul Cișmigiu

Unul dintre cele mai iubite locuri din Parcului Cișmigiu este Podul Mare, vechi de mai mult 100 de ani, dar care nu a fost niciodată reparat. Podul trece peste lacul Cişmigiu si leagă aleea Magnoliei de aleea Platanului, dar acum se afectuează lucrări ample de reparare, deoarece risca să cadă pe oameni.

Podul Mare din Parcul Cișmigiu a intrat în reparații în urmă cu trei luni, iar lucrările avansează. Primarul general al Capitalei Nicuşor Dan a precizat că vor fi finalizate, potrivit proiectului, de către Trustul de Clădiri Metropolitane Bucureşti în cinci luni.

Parcul Cișmigiu nu va mai fi la fel. Lucrările pe care le anunță Primăria Capitalei
Podul Mare din Cișmigiu.

În timp ce se lucrează la exterior, rampele de acces fiind deja finalizate, în atelier specialiștii restaurează elementele decorative ale podului. Urmează remontarea pietrei cubice și refacerea tencuielilor. Conform proiectului, în 5 luni Trustul de Clădiri Metropolitane București va finaliza lucrările”, a scris Nicușor Dan pe Facebook.

30.000 de ore de lucrări la Podul Mare

De asemenea, primiarul Capitalei a mia precizat că ALPAB a încheiat un contract de prestări servicii de îndepărtare graffiti și a altor urme de poluare urbană de pe mobilierul urban (bănci, coșuri de gunoi, stâlpi de iluminat etc.) și de pe fațadele clădirilor din parcuri.

[rssfeed id='1609318597' template='list' posts=2]

Am început cu spațiul din fața Teatrului Național București, vor urma Parcul Cișmigiu, apoi Ateneul Român, Piața Tricolorului și Parcul Izvor, după care se va continua cu celelalte parcuri aflate în administrarea ALPAB. Soluțiile folosite pentru îndepărtarea vopselurilor, precum și a diverselor markere permanente rezistente la solvent sunt soluții biodegradabile care nu sunt periculoase pentru mediu și nu afectează suprafețele curățat”,  a mai spus Nicușor Dan.

Podul Mare este monument istoric, iar în urma unei analize Consiliului General al Municipiului București susține că are nevoie de peste 30.000 de ore de lucrări minuțioase pentru a redeveni cum a fost cândva.

Parcul Cișmigiu a fost inaugurat în anul 1854, iar în 1892 a fost iluminat integral electric. În anul 1851 a fost deschis și primul bufet din Grădina Cişmigiu, de unde vizitatorii puteau cumpăra dulciuri şi produse de cofetărie.

Urmăriți Impact.ro și pe
Beatrice Dumitru
Este redactor pe zona de Actualitate Impact.ro. Beatrice a absolvit Facultatea de Jurnalism și cursurile de prezentatori, redactori, reporteri și operatori tv în cadrul Academiei de Radio și...