Papa Francisc dezvăluie cine e persoana care i-a salvat viața. Suveranul Pontif a trecut printr-o operație complicată

Nicu Stan, Diana Dumitrache 30.08.2021, 13:08
Papa Francisc dezvăluie cine e persoana care i-a salvat viața. Suveranul Pontif a trecut printr-o operație complicată

Papa Francisc a trecut printr-o operație complicată. Suveranul Pontif a suferit o operației chirurgicală la colon. Cu această oacazie înalta față bisericească a spus că a fost salvat de la moarte de un infirmier. Tot un astfel de om, potrivit Papei, l-a mai ajutat pe acesta într-o situație la fel de gravă de sănătate.

Papa Francisc la un pas de moarte. Sursele îl dădeau ca și plecat de la Vatican. ”Un infirmier mi-a salvat viața”

Papa Francisc a suferit de curând o intervenție chirurgicală la colon. Papa a trecut cu bine peste operație, a apărut în public și pare recuperat complet. De asemenea, intervenția s-a făcut cu ceva emoții, întrucât fața bisericească spune că a fost salvat la moarte de un infirmier.

În plus, Papa spune că este pentru a doua oară când se întâmplă ca un infirmier să îi fie de mare ajutor și să îl salveze de la moarte.

Papa Francisc, recunoscator unui infirmier
Papa Francisc, recunoscator unui infirmier

Un alt infirmier i-a salvat viața Suveranului Pontif

”Un infirmier mi-a salvat viaţa şi este a doua oară când se întâmplă acest lucru”, a declarat Papa Francisc în cadrul unui interviu acordat postului de radio spaniol COPE.

În plus, Papa Francis a făcut câtvea scurte declarații după ce a fost operat și s-a recuperat. Astfel, într-un scurt extras din acest interviu care va fi difuzat în totalitate miercuri, Papa este în stare să glumească pe seama stării sale de sănătate şi spune ”încă sunt viu: un infirmier mi-a salvat viaţa, un om cu multă experienţă”, relatează EFE.

Când a mai avut Papa probleme majore

”Este a doua oară când un infirmier îmi salvează viaţa. Prima oară a fost în anul 1957”, a mărturisit Papa Francisc.

Prima dată, Papa a fost ajutat în anul 1957 de o măicuţă italiană cea care, opunându-se medicilor, i-a schimbat medicaţia tânărului seminarist de la acea vreme pentru a-l trata de pneumonia de care suferea, astfel salvându-i viața, după cum a povestit Suveranul Pontif în repetate ocazii, informează Agerpres.

Un ziar a scris despre retragerea Papei Francisc

De asemenea, interviul acordat de Suveranul Pontif abordează, conform COPE, şi speculaţiile privind sănătatea papei, inclusiv o posibilă retragere din activitate.

În ceea ce privește retragerea Papei Francisc a fost un zvon lansat de un ziar italian în baza nu se știe căror surse. Papa Francis s-a referit și la acest subiect tratat de acel ziar.

Ce se întâmplă când Papa este bolnav

”Când un papă este bolnav se iscă o briză sau un uragan în Conclav”, a declarat Papa Francisc referitor la zvonul lansat de acel ziar italian.

De asemenea, la ultimele evenimente publice, Papa a apărut complet recuperat, în contextul în care la ultima audienţă cu legislatorii catolici şi-a început discursul cerându-şi scuze pentru că nu putea să stea în picioare. La acel moment se afla la scurt timp după operație.

Urmăriți Impact.ro și pe