Panică pe aeroportul Henri Coandă. Un polițist spaniol, prins cu o grenadă în bagaj

Elena Avramescu 14.11.2022, 09:15
Panică pe aeroportul Henri Coandă. Un polițist spaniol, prins cu o grenadă în bagaj

Momente de panică înregistrate pe Aeroportul Otopeni, după ce s-a descoperit că un polițist spaniol, care urma să decoleze către Malaga cu o cursă Wizz Air, a fost prins asupra sa cu o grenadă de antrenament. Se pare că aceasta se afla în bagaj, astfel că polițiștii n-au stat pe gânduri și au alertat de urgență SRI.

Polițist spaniol, prins pe aeroportul Otopeni cu o grenadă

Ulterior s-a aflat că polițiștii de frontieră au descoperit grenada la controlul bagajelor, astfel că au alertat imediat ofițerii din cadrul Serviciului Român de Informații.

„Polițiștii de frontieră din cadrul Aeroportului internațional Henri Coandă efectuează cercetări față de o persoană, cetăţean spaniol, în bagajele căreia la controlul de securitate, pe sensul de ieşire, a fost descoperită o grenadă de antrenament.

Din primele verificări rezultă că grenada nu avea încărcătură iar persoana susţine că a uitat-o în bagaj după antrenamentele efectuate în ţara de origine. Obiectul urmează să fie ridicat de către o echipă specializată din cadrul SIAS”, au transmis reprezentanții Poliției de Frontieră.

În prezent, polițiștii fac cercetări pentru a descoperi dacă a fost încălcat regimul armelor și munițiilor. Se pare că grenada descoperită în bagaj nu avea încărcătură, astfel că polițistul spaniol nu a fost reținut. Cu toate acestea, bărbatul a pierdut cursa către Malaga, pentru care avea bilet duminică seara, la ora 18:05.

Schimbari de ultima ora la Aeroportul Henri Coanda
Aeroport Henri Coanda

Amenințare cu bombă la bordul unui avion de pe Otopeni

La sfârșitul lunii aprilie, o alertă cu bombă a fost semnalată la bordul unui avion care urma să decoleze de pe aeroportul Henri Coandă Bucureşti.

„În dimineața zilei de vineri, 29 aprilie 2022, s-a înregistrat o amenințare cu bombă la o aeronavă aparținând companiei aeriene Lufthansa, care urma să decoleze de pe Aeroportul Internațional Henri Coandă București. Zborul LH 1655 cu destinația Munchen era programat la ora 6:00 și avea la bord 130 de pasageri. La aeroport s-a constituit o celulă de criză, conform procedurilor specifice în vigoare.

Aeronava a fost parcată la o poziție izolată în vederea derulării, de către instituțiile abilitate ale statului, a procedurilor specifice de intervenție în cazul unei amenințări cu bombă, acestea fiind încă în curs. Pasagerii au fost debarcați și s-a procedat la verificările care se impun în aceste situații, în prezent aceștia fiind grupați în zona de îmbarcare a terminalului”, a notat Companiei Național Aeroportul Otopeni într-un comunicat oficial.

Ulterior au fost efectuate verificări de către instituțiile abilitate ale statului, constatându-se faptul că amenințarea cu bombă a fost falsă. În acest sens, pasagerii au fost îmbarcați în aeronava Lufthansa, cu destinația Munchen.

Urmăriți Impact.ro și pe
Elena Avramescu
Este redactor Impact.ro. Absolventă a Colegiului Naţional ”Mihai Eminescu” din Buzău, precum şi a Facultăţii de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion din Bucureşti, Elena Avramescu...