Ce au descoperit polițiștii de frontieră în bagajul unui român, pe Aeroportul Otopeni. Bărbatul revenise după o călătorie în Dubai

Anca Manolica 25.08.2022, 15:10
Ce au descoperit polițiștii de frontieră în bagajul unui român, pe Aeroportul Otopeni. Bărbatul revenise după o călătorie în Dubai

Descoperire incredibilă în bagajul unu român, pe Aeroportul Otopeni. Poliţiştii de frontieră au constatat, cu stupoare, că bărbatul avea mii se pachete de țigări cumpărate din duty free și pe care încerca să le introducă la noi în țară. De altfel, este cea mai mare captură de ţigări de contrabandă descoperită vreodată în bagajele unui călător pe Aeroportul din Capitală.

Bagajul unui român întors din Dubai, plin cu țigări de contrabandă

În noaptea de miercuri spre joi, Polițiștii de Frontieră de la Aeroportul Internațional Henri Coandă au făcut o descoperire uluitoare. Aceștia au găsit în bagajul unui bărbat român care se întorcea dintr-o călătorie din Dubai aproximativ 4.000 de pachete de țigări achiziționate din zona de duty free.

Pachetele de țigări pe care bărbatul încerca să le introducă la noi în țară nu au fost declarate, însă, la autoritatea vamală. Prin urmare, după un control amănunţit asupra celor trei bagaje de cală ale acestuia, țigările au fost confiscate de către autorităţi, iar vinovatul este acum cercetat pentru contrabandă.

Polițiștii de frontieră au descoperit în bagajul unui român aproape 4.000 de pachete de țigări
Polițiștii de frontieră au descoperit în bagajul unui român aproape 4.000 de pachete de țigări

Este cea mai mare captură de țigări de contrabandă de pe aeroport

De altfel, Poliția de Frontieră a anunțat că este cea mai mare captură de ţigări de contrabandă descoperită vreodată în bagajele unui călător pe Aeroportul Internațional Henri Coandă din Capitală. Vinovatul este un bărbat de 47 de ani, cetăţean român, care în noaptea de miercuri spre joi, la ora 02:30. a aterizat pe aeroportul din Otopeni cu o cursă de la Dubai.

„După ce a ridicat bagajele de cală, persoana în cauză s-a deplasat spre ieşire pe culoarul verde, destinat persoanelor care nu au nimic de declarat autorităţilor vamale.

Acţionând în baza analizei de risc, poliţiştii de frontieră şi lucrătorii vamali au procedat la efectuarea unui control amănunţit asupra bagajelor de cală ale acestuia, în urma căruia au fost descoperite, nedeclarate, în trei geamantane de dimensiuni mari, mai multe pachete cu ţigări, fără timbru fiscal.

În urma inventarierii a rezultat cantitatea totală de 3.940 de pachete cu ţigări, de provenienţă duty free”, a transmis Poliţia de Frontieră, potrivit news.ro.

Autorităţile vamale au confiscat întreaga cantitatea de ţigări şi au transmis că vor sesiza Parchetul de pe lângă Judecătoria Buftea, pentru deschiderea cercetării privind infracţiunea de contrabandă în acest caz.

Urmăriți Impact.ro și pe
Anca Manolica
Nume: Anca MANOLICĂ Studii: Marketing și Comunicare în Afaceri, ASE București Experiență profesională: Mi-am început activitatea profesională în marketing și comunicare în sport...