Panică la Craiova după finala campionatului. Cine a fost testat pozitiv cu coronavirus. Acum s-a aflat

Marian Cărăvan 05.08.2020, 11:50

Oltenii încă sunt afectați după ratarea titlului în finala campionatului cu CFR Cluj. Pe lângă asta, factori externi le fac viața grea în aceste momente.

Ce se întâmplă la echipa din Bănie după finala campionatului

UPDATE. ORA 11:55. Antrenorul principal Cristiano Bergodi este persoana din staff-ul tehnic al Universităţii Craiova depistată pozitiv la testul pentru noul virus, COVID-19, după cum susţin sursele Digi Sport. Oltenii au efectuat ieri testele pentru COVID-19, iar azi au primit rezultatele. Antrenorul italian al Universității Craiova a fost confirmat pozitiv. Antrenorul italian a mai avut pe 20 iulie un test neconcludent, iar ultimul rezultat a fost pozitiv.

Universitatea Craiova a fost foarte aproape de cucerirea primului titlu de la revenirea unei reprezentante a Băniei în prima ligă. Cu 1-3 s-a încheiat finala campionatului dintre Universitatea Craiova și CFR Cluj, de pe stadionul „Ion Oblemenco”. Oltenii încă sunt marcați după eșecul de luni seara, care le-a spulberat visurile de a se vedea campioni după o pauză de 29 de ani. Chiar dacă patronul Mihai Rotaru le-a ținut un discurs motivațional folosindu-se de un citat din Mircea Lucescu, rezultatul final nu mai poate fi schimbat.

Oricum, momentul a trecut, iar acum formația olteană are alte griji. Universitatea Craiova a anunţat azi, pe pagina oficială de Facebook, că un membru al staff-ului echipei a fost depistat pozitiv la testele pentru COVID-19. Totodată, gruparea din Bănie a venit și cu o veste bună: întreg lotul de jucători a ieșit negativ la ultimele teste pentru coronavirus, iar membrul staff-ului tehnic depistat pozitiv este asimptomatic.

Universitatea Craiova – cap de serie în primul tur preliminar din Europa League

Dacă CFR Cluj va încasa o sumă netă de 2.275.584 de euro pentru locul ocupat în clasamentul Ligii 1, Universitatea Craiova va primi o sumă puțin mai mică. Suma încasată de CFR Cluj anul acesta vine de pe urma poziţiei ocupate în clasamentul final din sezonul 2018-2019 şi locul ocupat după ultima etapă a sezonului regulat din stagiunea 2019-2020. Ceea ce pentru CFR înseamnă 1.362.792 de euro din ediţia trecută de campionat şi 1.362.792 de euro pentru poziţia ocupată la finalul sezonului regular din actuala stagiune.

Pentru locul 4 în clasamentul final din 2018-2019 şi locul 2 în 2019-2020, Universitatea Craiova încasează 2.462.054 de euro.

Universitatea Craiova va fi cap de serie în primul tur preliminar din Europa League, tragerea la sorți având loc pe 10 august.

Recomandare Video Impact.ro
Urmăriți Impact.ro și pe