Panică în Sectorul 5, o bucată din tavanul Pieței Rahova s-a prăbușit. Explicația primarului Piedone

Cristian Cojocaru 17.03.2021, 08:22
Panică în Sectorul 5, o bucată din tavanul Pieței Rahova s-a prăbușit. Explicația primarului Piedone

Panică în Sectorul 5 după ce o bucată din tavanul Pieței Rahova s-a prăbușit ieri. Edilul Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone a cerut să fie demarată o anchetă și să se formuleze plângere penală ca cel sau cei vinovați să răspundă pentru situația creată.

Tavanul Pieței Rahova a creat panică în Sectorul 5

O bucată a tavanalui din Piața Rahova s-a desprins și a căzut. În urma acestui incident, la fața locului s-au deplasat cei din conducerea Administrației Piețelor dar și un echipaj al Poliției Locale Sector 5 București. Potrivit unui comunicat de presă al Primăriei Sectorului 5, nici o persoană nu a fost rănită în urma acestui incident.

Problemele cu privire la construcție sunt cunoscute, iar Inspectoratul de Stat în Construcții a afectuat un control amănunțit. Autoritățile dau vina pe vechea administrație, care s-ar face vinovată pentru lucrările efectuate ale căror raport calitate-preț nu este conform cu lucrarea.

”Problemele în ceea ce priveşte construcţia Pieţei Rahova nu sunt unele noi. Inspectoratul de Stat în Construcţii a efectuat un control amănunţit, în urma căruia a sistat lucrările şi a obligat constructorul să efectueze modificări şi lucrări suplimentare, pentru că structura de rezistenţă nu era una sigură. Acest lucru dovedeşte încă o dată că lucrările efectuate de către clientela politică a vechii conduceri au fost unele de mântuială şi nu au reprezentat raportul calitate-preţ”, conform autorităţii locale.

Primarul Sectorului 5 a cerut demararea unei anchete în cazul prăbușirii tavanului din Piața Rahova
Primarul Sectorului 5 a cerut demararea unei anchete în cazul prăbușirii tavanului din Piața Rahova

Sesizări către constructor rămase fără rezultat

Conform primarului Sectorului 5, Cristian Piedone a afirmat că din fericire bucata de tavan care a căzut a fost una de dimensiuni mai mici și nimeni nu se afla în preajmă în acel moment. Acesta a cerut Corpului de Control să demareze o anchetă cu privire la incident și să fie dispuse toate măsurile pentru a trage la răspundere vinovatul.

”Am cerut Corpului de Control să facă o anchetă în acest sens, să ia toate măsurile ce se impun, inclusiv să informeze organele de cercetare penală abilitate”, a transmis Cristian Popescu Piedone.

Mai multe solicitări și sesizări ale primăriei Sectorului 5 au fost făcute către constructor însă fără a primi un răspuns înapoi. Constructorul continuă să solicite în sume de bani de la Primărie pentru lucrările care au fost efectuate. Potrivit Inspectoratului de Stat în Construcții, calitatea lucrărilor este una ”deficitară”.

Autoritatea locală a afirmat că cel care a efectuat lucrările dă dovadă de ”rea credință față de actuala conducere” în baza faptului că nu a luat nici o măsură la solicitările înaintate de Primărie. Spațiul unde este localizată Piața Rahova a fost preluat în luna ianuarie de către Administrația Piețelor de la Economat Sector 5 S.A. Astfel, investiția și construcția au fost efectuate de către Economat în timp ce Leonard Petre era director.

Urmăriți Impact.ro și pe