Panică în centrul Craiovei, după ce un autoturism a luat foc într-un pasaj subteran VIDEO

Alexandrina Toader 13.09.2021, 16:45
Panică în centrul Craiovei, după ce un autoturism a luat foc într-un pasaj subteran VIDEO

A fost panică în centrul Craiovei, luni după-amiază, după ce un autoturism a luat foc într-un pasaj subteran din centrul orașului. Forțele de ordine au intervenit cu 3 autospeciale de apă și spumă pentru a lichida flăcările.
Incendiul a izbucnit în jurul orei 14:00 la un autoturism care circula regulamentar în pasajul subteran din centrul Craiovei.

Un autoturism a luat foc într-un pasaj subteran din Craiova

Șoferul mașinii respective nu apucase să parcurgă o distanță foarte mare din pasaj, când, la un moment dat, ar fi observat că de sub capota mașinii iese fum, așa că s-a dat jos să vadă despre ce este vorba. La scurt timp au început să iasă flăcări de la motor, iar în câteva momente mașina a fost cuprinsă total de flăcări. Mai mult, tot pasajul subteran a fost cuprins de un fum gros și înecăcios. Fumul s-a răspândit în toată zona Universității din Craiova. Pompierii au fost chemați prin 112, iar la fața locului au intervenit mai multe echipaje.

Este vorba despre un incendiu izbucnit la un autoturism. Traficul a fost blocat, iar colegii intervin la fața locului. Se intervine cu trei autospeciale cu apă și spumă și o autospecială de descarcerare, a precizat Tania Vâlceanu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție al Județului Dolj.

Mașina a ars ca o torță, iar pompierii nu au mai putut salva mai nimic din ea, au rămas doar părți ale croseriei. Pompierii au mai rămas ore bune la fața locului pentru a se asigura că fumul este evacuat din pasajul subteran până la reluarea traficului rutier.

Un autoturism a luat foc intr-un pasaj subteran din Craiova
Un autoturism a luat foc intr-un pasaj subteran din Craiova

Polițiștii au împrejmuit zona, pentru ca niciun șofer să nu intre în pasaj în momentele respective. Din fericire, șoferul s-a salvat la timp și nu a avut nevoie de intervenția paramedicilor care au ajuns la fața locului pregătiți cu o autospecială. Bărbatul a primit asistență din partea cadrelor medicale și nu a mai avut nevoie să meargă la spital.

Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost stabilită ca fiind un scurtcircuit electric.

Azi, poliţişti din cadrul Secţiei 1 Poliție Craiova au fost sesizaţi, prin apel 112, cu privire la faptul că, la un autoturism care cicula în pasajul subteran situat pe strada Arieş, din Craiova, a izbucnit un incendiu. La fața locului au fost dirijate mai multe echipaje din cadrul Secției 1 Poliție Craiova şi Biroului Rutier Craiova, pentru devierea traficului rutier şi asigurarea unei zone de siguranță. Totodată, poliţiştii au identificat proprietarul autoturismului în persoana unui bărbat de 47 ani, din Craiova.

De asemenea, la faţa locului au fost prezente mai multe echipaje de pompieri din cadrul I.S.U. Oltenia, care au localizat şi stins incendiul. Incendiul nu s-a extins la alte bunuri aflate în apropierea autoturismului şi nu au rezultat victime omeneşti. Traficul în zonă a fost reluat, circulaţia rutieră desfăşurându-se în condiţii normale, este comunicatul integral transmis de IPJ Dolj.