O sută de polițiști locali din București, dați afară. „Dacă nu ştiu să scrie şi să citească, nu pot să înţeleagă legea”

Ioana Bucur, Alexandrina Toader 09.09.2021, 23:45
O sută de polițiști locali din București, dați afară. „Dacă nu ştiu să scrie şi să citească, nu pot să înţeleagă legea”

O sută de polițiști locali din București ar putea fi dați afară. Consiliul Local al Sectorului 6 a adoptat, joi, proiectul privind aprobarea Organigramei, Statului de Funcții, Regulamentului de Organizare şi Funcţionare ale Direcţiei Generale de Poliţie Locală Sector 6.

O sută de polițiști locali de la Sectorul 6 vor fi dați afară

Proiectul a trecut, joi, cu 16 voturi pentru și nouă împotrivă – toate exprimate de grupul Partidului Social Democrat. Planul de reorganizare a Poliției Locale a fost contestat de reprezentanții sindicatelor, însă edilul Ciprian Ciucu a explicat că, în acest mod se va face şi o reformă a instituţiei.

„Cei mai buni 300 din aceştia 400 rămân. Şi cu ei vom reforma şi vom aduce la masă Poliţia Locală. E un proces de reformă. (…) Trebuie să fac ceva. Oamenii vor intra în cursuri de formare, vor fi formaţi pe lege, pe comunicare”, a declarat Ciucu, citat de Agerpres.

Primarul Sectorului 6 a susținut că angajații de la Poliţia Locală „încasează salarii mai mari datorită sporului de hrană”.

„Dacă oamenii nu ştiu să scrie şi să citească, nu pot să înţeleagă legea pe care trebuie s-o aplice. Nu pot să dea amenzi.

Atât de simplu e – de-abia aştept testele, de-abia aştept să scrie corect limba română, pentru că Poliţia Locală, pentru că încasează salarii mai mari datorită sporului de hrană în special, a fost penetrată prin şpăgi care s-au dat de-a lungul timpului şi nu doar în Sectorul 6 şi a ajuns o ruşine”, a mai spus Ciucu.

O sută de polițiști locali din București, dați afară
Ciprian Ciucu, primarul Sectorului 6. Inquam Photos / Ilona Andrei

Ciprian Ciucu, despre practicile din grădinițele de stat: „Au cu toţii o problemă mare. Mare, mare!”

Primarul Sectorului 6 a lansat un apel către locuitorii care au fost puși în situația de a da bani la grădinițele de stat la care au copiii înscriși. Primarul a dat un exemplu recent, unde chiar directoarea unității a cerut „chetă” de la părinți, în cadrul unei ședințe, motivând că „primarul a tăiat banii”.

„Fapt adevărat: la Grădiniţa nu. xx din Sectorul 6 ieri a fost şedinţă cu părinţii, directoarea a solicitat părinţilor mult mai mulţi bani decât anul trecut. Interesant este că la nemulţumirea părinţilor, directoarea a răspuns că primarul este vinovat că a tăiat banii şi nu mai are nici bani pentru paza…

Hai să ne înţelegem: am alocat educaţiei pe anul acesta cca. 140.000.000 lei. Suma suficientă pentru 63 unităţi de învăţământ. O suma enormă! Dacă din aceşti bani Administraţia Şcolilor S6 şi directorii de şcoli nu pot administra şcolile în condiţii mai mult decât decente şi se apucă să facă chetă prin părinţi, au cu toţii o problemă mare. Mare, mare”, a scris, miercuri seară, pe pagina sa de Facebook, Ciprian Ciucu. Citește AICI apelul făcut de edil către părinții care se confruntă cu asemenea situații.

Urmăriți Impact.ro și pe