Până la ce dată mai pot fi folosite voucherele de vacanţă primite în anii precedenţi. Anunţul făcut de Asociaţia Naţională a Agenţiilor de Turism

Andra Daoud 22.06.2022, 14:29
Până la ce dată mai pot fi folosite voucherele de vacanţă primite în anii precedenţi. Anunţul făcut de Asociaţia Naţională a Agenţiilor de Turism

Românii care încă mai au vouchere de vacanță nefolosite din anii precedenți trebuie să se grăbească. Asociația Națională a Agențiilor de Turism a anunțat data până la care mai pot fi făcute rezervări folosind tichete de vacanță din 2019, 2020 și 2021. Care este termenul-limită și ce trebuie să știe românii care vor să beneficieze de ele.

Data până la care mai pot fi folosite voucherele de vacanță din anii trecuți

Asociația Națională a Agențiilor de Turism (ANAT) a anunțat miercuri că românii care încă mai au vouchere de vacanță din anii trecuți pe care nu le-au folosit o mai pot face până la 30 iunie. Cei care nu își rezervă o vacanță cu aceste vouchere până atunci trebuie să știe că valabilitatea acestora încetează după această dată.

Potrivit OUG 131/2021, „perioada de valabilitate a voucherelor de vacanţă emise în perioada 1 ianuarie 2019 – 31 decembrie 2020, indiferent de suport, se prelungeşte până la data de 30 iunie 2022”.

Românii care au vouchere de vacanță din acest an, iar sumele au fost virate deja pe card le pot folosi deja pentru a achita pachetele de vacanță. Angajații care vor să își plătească o parte din vacanță cu vouchere trebuie să știe că destinația aleasă trebuie să fie în România, iar pachetul ales să conțină minim o noapte de cazare. Pe lângă cazare, pot fi plătite cu vouchere de vacanță și masa, transportul, tratamentele balneare sau programele turistice opționale, a specificat ANAT.

Pana la ce data mai pot fi folosite voucherele de vacanta primite in anii precedenti. Anuntul facut de Asociatia Natională a Agentiilor de Turism 1
Vouchere de vacanta

Vouchere de vacanță în valoare totală de 350 de milioane de euro

Guvernul a emis, de la începutul anului și până în prezent, vouchere de vacanță în valoare de 190 de milioane de euro și se estimează că valoarea totală a tichetelor de vacanță emise de-a lungul acestui an va ajunge la 350 de milioane de euro. În acest fel, statul și-a propus să sprijine și în acest an turismul autohton.

Valoarea unui voucher este de 1.450 de lei pe an pentru bugetari, în timp ce angajații din sistemul privat pot beneficia de vouchere în valoare de până la 6 salarii minime.

„La ora actuală, voucherele de vacanţă reprezintă un vector esenţial pentru circulaţia turistică internă. Atât instituţiile şi companiile de stat, cât şi firmele private pot acorda aceste vouchere angajaţilor, care sunt aprobate pentru emitere anuală timp de 5 ani (2022-2026). ANAT doreşte ca voucherele de vacanţă să prezinte o atractivitate sporită pentru angajaţii şi angajatorii privaţi”, menţionează ANAT într-un comunicat.

Programul prin care românii pot beneficia de vouchere de vacanță se desfășoară până în anul 2026, au anunțat autoritățile. De asemenea, începând de anul acesta, românii vor putea achita folosind vouchere de vacanță și taberele școlare ale copiilor. Voucherele sunt nominale și nu se înstrăinează, putând fi folosite doar de către beneficiar sau de către copilul acestuia.

 

Urmăriți Impact.ro și pe