Locul din România care a înfricoșat întreaga Europă. Britanicii s-au speriat rău, ce se întâmplă aici

Andra Daoud 23.02.2022, 12:47
Locul din România care a înfricoșat întreaga Europă. Britanicii s-au speriat rău, ce se întâmplă aici

Sunt multe locuri încărcate de legende și povești care mai de care mai interesante în România, iar unele dintre ele ajung să fie cunoscute și peste hotare. Nu este vorba doar despre renumitul castel Bran, pe care străinii îl cunosc drept castelul lui Dracula. O pădure din vestul țării a fost inclusă de un cotidian britanic într-un top al celor mai înfricoșătoare locuri din Europa.

Pădurea din România care i-a speriat pe britanici

Britanicii de la The Guardian au scris despre cele mai înspăimântătoare destinații de vacanță din Europa, potrivite pentru amatorii de senzații tari. Dacă până acum castelul Bran era cel mai cunoscut obiectiv turistic românesc în ceea ce privește legendele și poveștile cu iz înfricoșător, cei de la The Guardian îl consideră „un kitsch” care nu oferă nici pe departe o experiență care să îți dea fiori reci.

Alt loc din România le-a atras atenția britanicilor de la The Guardian. Este vorba despre pădurea Hoia-Baciu din județul Cluj, un loc despre care circulă povești care mai de care mai înfricoșătoare.

Turiștii amatori de destinații horror se îngrămădesc la Castelul Bran, dar fabrica de bani cu tema Dracula este de fapt mai mult un kitsch decât ceva care să îți dea fiori reci. Pentru o senzație autentică, mergeți în pădurea Hoia-Baciu, din al doilea cel mai populat oraș din România, Cluj-Napoca.

Într-o țară plină de păduri înspăimântătoare, această poiană de rău augur este subiectul a numeroase povești de groază, cu stafii și apariții de OZN-uri făcând parte din folclorul care o înconjoară, toate acestea dându-i o atmosferă de tip Blair Witch”, scriu cei de la The Guardian.

Pădurea din România care i-a speriat pe britanici. Au pus-o în topul celor mai înfricoșătoare locuri din Europa, ce se întâmplă aici
Pădurea Hoia-Baciu, văzută de sus

Ce se întâmplă în pădurea Hoia-Baciu

Pădurea Hoia-Baciu este situată în vestul orașului Cluj-Napoca și se întinde pe o suprafață de aproximativ 3 kilometri pătrați. Locul a căpătat notorietate în urma apariției unor legende și povești despre fenomene stranii care s-ar fi întâmplat acolo. La jumătatea secolului trecut, biologul Alexandru Sift a susținut că a fotografiat acolo mai multe „forme ciudate, cu aspect nebulos”, însă imaginile nu au fost niciodată publicate.

Pădurea a ajuns cunoscută la nivel internațional în anul 1968, când tehnicianul militar Emil Barnea a surprins în fotografii ceva despre care susținea că sunt OZN-uri, în Poiana Rotundă, partea vestică a pădurii.

De atunci au apărut mai multe mituri legate de pădure, iar una dintre cele mai cunoscute povești care circulă în zonă susține că o femeie ar fi dispărut în pădure și ar fi apărut cinci ani mai târziu în același loc, fără să-și amintească nimic despre ce s-a întâmplat pe parcurs. Alte legende spun că ar exista anomalii geomagnetice în zona pădurii și că aparatele electronice se descarcă brusc.

Urmăriți Impact.ro și pe