Locul din România unde se petrec cele mai stranii fenomene. Povestea sinistră

Iancu Andreea 10.08.2021, 14:42
Locul din România unde se petrec cele mai stranii fenomene. Povestea sinistră

Țara noastră este o destinație spectaculoasă, având o mulțime de obiective apreciate de turiști, unele dintre ele încă nedescoperite sau ascunzând povești nebănuite. Există de asemenea și o mulțime de fenomene stranii care se petrec în unele regiuni din România, locul pe care mulți nu îl cunosc aflându-se în apropiere de orașul Cluj-Napoca. Aici, localnicii au destule povești despre întâmplări care au stârnit fiori pe șira spinării.

Care este locul din România unde se petrec fenomene stranii

La o distanță de numai câțiva kilometri de Cluj-Napoca se găsește locul cunoscut de mulți localnici ca fiind caracterizat de fenomene stranii. Poveștile oamenilor din zonă vorbesc despre o pădure, care a fost denumită “Triunghiul Bermudelor din România”. Zeci de ani de mistere au dus la recunoașterea pădurii Hoia-Baciu drept un centru pentru activitățile paranormale. De la fantome la OZN-uri, acest loc a fost descoperit inclusiv de publicații străine, care au considerat-o cea mai înfricoșătoare pădure din lume. Acest fapt a atras totuși și mai mulți vizitatori, dornici de experiențe inedite.

Pădurea Hoia-Baciu ar fi fost o simplă pădure de stejari și goruni dacă aceasta nu ar fi fost marcată de o mulțime de povești misterioase. De peste 60 de ani, locul ascunde fenomene bizare, încă neexplicate, mai multe forme luminoase, OZN-uri și copaci cu forme nefirești fiind remarcate în interiorul zonei bogate în arbori.

Locul este făcut celebru după anul 1968. Se spune că în iulie o persoană, un vizitator a observat patru figuri umanoide care se aflau la 250 – 300 de metri de liziera pădurii, dar ceea ce face cu adevărat locul special este o fotografie din august 1968 atunci când se pare că pe respectiva fotografie ar apărea un OZN, de-a lungul timpului. Legendele vechi de zeci de ani au fost transformate într-un scenariu de film care au sporit curiozitatea turiștilor, a explicat istoricul Cristian Manolachi.

Care este locul din România unde se petrec fenomene stranii
Pădurea Hoia-Baciu, un loc învăluit în mister, situat lângă Cluj-Napoca

Legenda din spatele pădurii Hoia-Baciu

Tot misterul din acest loc ar fi pornit de la un cioban, numit Hoia Baciu, care și-a pierdut 200 de oi în interiorul pădurii. Conform localnicilor, doi arbori au devenit elementul central al legendei din spatele pădurii de lângă Cluj-Napoca. Acești copaci ar reprezenta, de fapt, sufletele oamenilor omorâți de pădure. O pereche de ochi verzi ar fi vizibilă la miezul nopții, iar o ceață deasă ar inunda întreaga pădure.

Deși este întuneric pretutindeni, adesea apar raze de lumină, deși nu ar exista o sursă clară care le produce. Deocamdată, știința nu poate explica acest fenomen, acesta fiind și motivul pentru care pădurea Hoia-Baciu a devenit atât de faimoasă. Diversitatea fenomenelor care au loc aici nu a fost încă deslușită.

Urmăriți Impact.ro și pe