EXCLUSIV

Organizatorii Untold și Neversea vor să concesioneze Parcul Izvor. Nicușor Dan vrea procent din profit, PSD cere companiei să plece din București

Alexandru Catalan 27.07.2022, 19:06
Organizatorii Untold și Neversea vor să concesioneze Parcul Izvor. Nicușor Dan vrea procent din profit, PSD cere companiei să plece din București

Un nou război s-a aprins la Primăria Generală. Nicușor Dan și Aurelian Bădulescu, fosta „mână dreaptă” a lui Gabi Firea, văd cu totul diferit cererea unei companii private care vrea să concesioneze pe un an Parcul Izvor.

Scandal pe concesionarea Parcului Izvor. Ce spune liderul consilierilor PSD

O nouă polemică pare să amenințe activitatea primăriei Generale a Capitalei. Decizia companiei Wunderpark SRL, parte a grupului ce organizează anual festivalurile de mare impact Untold și Neversea, de a cere Consiliului General al Primăriei Generale concesionarea pe un an a Parcului Izvor, a aprins deja spiritele.

Liderul consilierilor generali ai PSD, Aurelian Bădulescu, afirmă că e la curent cu „afacerea unui anume grup de interese”, după cum îl numește. „Avem știință despre un grup de lucru, format din câțiva consilieri liberali și din cei ai USRPLUS, condus de însuși primarul general Nicușor Dan, care poartă de ceva timp o serie de discuții pe acest subiect, discuții pe care nu mă feresc să le numesc ca fiind duse pe străzi ocolitoare. Ele nu vor duce însă la niciun rezultat, vă asigur!”, afirmă Aurelian Bădulescu pentru IMPACT.RO.

El susține că legea în acest caz e foarte clar și prevede faptul că orice parc din România „e un teren de utilitate publică și de promenadă”, iar destinația acestuia nu e ușor de schimbat. „Nu poți pune nici măcar o tarabă pe spațiul verde. Ceea ce cer oamenii ăia e o tâmpenie și după mine nu au nicio șansă”, mai spune fostul viceprimar general din vremea în care Primăria Capitalei era condusă de Gabriela Firea.

Tot el nu a ezitat să facă o paralelă cu vremuri foarte apropriate în timp: „Parcă ne săturasem ca Bucureștiul să remarce drept orașul micilor, al berii și al muzicii date la maxim, în orice colț al său. Cine striga acum puțin timp  Stop bâlciurilor lui Firea! se gândește acum să schimbe oare foaia?!”.

În opinia aceluiași Aurelian Bădulescu cererea companiei va fi în cele din urmă respinsă, fiindcă „ar fi o utopie să se creadă în eventuala sa materializare”. „Recomand cu tărie celor din compania respectivă să-și caute un teren lângă București pe care să facă tot ce doresc și le dă voie legea! Nu e necesar în mijlocul orașului așa ceva! Cât despre bani cred nu se pune problema, fiindcă aud că nu au probleme cu finanțarea!”, a conchis Aurelian Bădulescu.

Parcul Izvor din Bucuresti, marul discordiei intre PSD si Nicusor Dan

La rândul său, primarul general Nicușor Dan pare să nu fi luat o decizie finală în acest caz, dar ezitările sale nu au fost niciodată de bun augur, până în prezent. El a declarat pentru g4media.ro că nu a ascuns niciodată „politica noastră e de a înlocui festivalurile gratuite pe care Primăria București le organiza pe bani foarte mulți cu evenimente făcute de operatori privați. Din acest punct de vedere sunt un susținător al unui operator privat care să organizeze festivaluri în București.

Modul în care vor fi organizate însă astfel de festivaluri rămâne de stabilit”. El a adăugat, potrivit aceleiași surse, că nu poate anticipa o perioadă clară de timp necesară unei asemenea decizii, întrucât ar fi nevoie și de stabilirea unui regulament privind închirierea spațiilor și modul de utilizare a spațiilor folosite pentru astfel de evenimente. „A început discuția în primărie acum 4 – 5 luni și în scurt timp vom avea acest regulament”, a indicat același Nicușor Dan.

În cazul în care cererea îi va fi aprobată, compania în cauză își propune să organizeze în Parcul Izvor o serie de evenimente, dar și o zonă cu mâncare și băuturi și o alta de shopping. Ea ar urma să plătească în schimb o revedență Primăriei, cu un prag minimal, la care s-ar adăuga și anume procent din profit.

Pe de altă parte, o serie de ONG-uri s-au autosesizat în aceeași chestiune și i-au cerut deja primarului general să respingă oferta primită în legătură cu concensionarea Parcului Izvor.

Recomandare Video Impact.ro
Urmăriți Impact.ro și pe