Ordinul lui Vladimir Putin. „Batalioane de voluntari” pentru războiul din Ucraina

Mihnea Tălău 14.07.2022, 11:33
Ordinul lui Vladimir Putin. „Batalioane de voluntari” pentru războiul din Ucraina

Analiștii de la Institutul pentru Studiul Războiului (ISW) afirmă că Kremlinul a ordonat regiunilor Federației Ruse să formeze „batalioane de voluntari” pentru a participa la războiul din Ucraina.

Batalioanele de voluntari ale lui Putin

Experții, citați de Ukrainska Pravda, relatează că Kremlinul să fi ordonat regiunilor rusești să formeze batalioane de voluntari pentru a participa la invazia rusă a Ucrainei în loc să declare mobilizarea parțială sau totală în Rusia.

Presa rusă titrează că pentru un contract de 6 luni, bărbaților din Rusia li se va oferi un salariu de 3.750 până la 6.000 de dolari SUA.

Mass-media rusă a confirmat, de asemenea, crearea sau desfășurarea unor așa-ziselor batalioane de voluntari în regiunea Kursk, Primorsky Krai, Republica Bashkortostan, Republica Ciuvasia, Cecenia, Republica Tatarstan, Moscova, Perm, Nijni, în Regiunile Novgorod și Orenburg și regiunea Tyumen.

Analiștii Institutului notează că batalioanele pot fi formate din 34.000 de militari nou sosiți dacă fiecare regiune a Federației Ruse creează cel puțin o unitate militară de 400 de oameni.

Autoritățile ruse solicită ajutorul populației. Donații pentru armata lui Putin

Reluare a exporturilor de cereale ucrainene prin Marea Neagră

Oficiali din Rusia, Ucraina, Turcia și Națiunile Unite au convenit asupra aspectelor cheie ale unui plan de reluare a exporturilor de cereale ucrainene prin Marea Neagră, au declarat lideri de rang înalt al Turciei și ONU.

La o întâlnire de la Istanbul, oficialii celor patru partide au convenit să înființeze un centru de coordonare la Istanbul, unde reprezentanții lor vor supraveghea transporturile de cereale către ieșire, a declarat ministrul turc al apărării.

Părțile au convenit anterior asupra unui astfel de mecanism: cerealele pot fi expediate din trei porturi ucrainene în convoai escortate de nave ucrainene, în timp ce va exista o încetare a focului pentru a proteja navele în limitele geografice. Se va face deminare parțială.

Un alt punct al acordului este că marina turcă va verifica navele goale care sosesc în porturile ucrainene. Anterior, statul agresor Rusia a vrut să le testeze singur, susținând că navele ar putea fi folosite pentru a transporta arme occidentale în Ucraina.

Urmăriți Impact.ro și pe
Mihnea Tălău
Mihnea Tălău. Redactor la impact.ro. Dedicat presei încă din 1998. Am o diplomă în Drept, un „mic” masterat și o scoală de jurnalism. Am avut norocul și onoarea de a face parte, în...