Ordinul lui Putin care produce îngrijorare. Rudele liderului rus adăpostite de urgență în buncăre

Ana Anitoiu 05.10.2022, 13:42
Ordinul lui Putin care produce îngrijorare. Rudele liderului rus adăpostite de urgență în buncăre

Un ordin pe care l-a dat liderul rus Vladimir Putin, la mai bine de șapte luni de la declanșarea războiului din Ucraina, produce îngrijorare. Rudele președintelui Federației Ruse vor fi adăpostite de urgență în buncăre, astfel încât să fie ferite de efectele unui atac nuclear.

Rudele lui Vladimir Putin, adăpostite în buncăre, la ordinul lui

Mai exact, Vladimir Putin a dat ordin ca iubita lui, Alina Kabaeva, și copiii pe care i-ar avea împreună cu ea, precum și cele două fiice ale sale din căsnicia cu Ludmila, Maria și Katerina, alături de copiii lor, să fie duși într-un buncăr. Familia liderului rus ar fi fost avertizată cu privire la posibilitatea unei evacuări de urgență.

De altfel, Vladimir Putin, care va împlini 70 de ani, vineri, s-ar afla la rândul lui într-un buncăr, deoarece s-ar teme de atacuri occidentale. Informațiile pe canalul de Telegram anti-Kremlin „General SVR” arată că oficialii Kremlinului vor trebui să se mute la rândul lor într-o locație secretă, potrivit The Mirror.

Totuși, nu toți oficialii ruși ar avea noroc. Vladimir Putin ar fi dat ordin ca în cazul unei amenințări nucleare să fie evacuat „minimul necesar” din rândul acestora. Acest „minim necesar” i-ar include pe prim-ministrul Mikhail Mishustin și pe președintele Dumei de Stat, Vyacheslav Volodin.

Gestul forțat făcut de Vladimir Putin ridică noi semne de întrebare
Vladimir Putin

Un test nuclear, pregătit de Vladimir Putin, la Marea Neagră

Aceste informații vin în contextul în care liderul rus Vladimir Putin a hotărât să-și demonstreze disponibilitatea de a folosi arme de distrugere în masă printr-un test nuclear la Marea Neagră, în apropierea granițelor Ucrainei. În plus, un tren operat de divizia nucleară secretă ar fi fost pus în mișcare către frontul ucrainean, conform The Times.

Vezi și: Ce ar putea aduce nou ziua de naștere a lui Vladimir Putin asupra evoluției conflictului dintre Rusia și Ucraina. „Țarul” aniversează 70 de ani. EXCLUSIV

Specialiștii cred că trenul observat ar aparține Diviziei a 12-a a Ministerului Apărării din Rusia, specializată pe depozitarea, întreținerea și furnizarea de arme nucleare. Presa britanică a notat că acesta indică faptul că Vladimir Putin pregătește un test nuclear ca să trimită un „semnal către Occident”.

Totodată, submarinul nuclear rus K-329 Belgorod a fost mobilizat recent în Oceanul Arctic, unde ar urma să testeze noua torpilă nucleară „Poseidon”, supranumită și „Arma Apocalipsei”, potrivit unui raport secret al NATO.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ana Anitoiu
Cine sunt? Un om, înainte de orice altceva. Mi-am descoperit înclinația către scris pe vremea când n-aveam buletin. Mă fascina Eminescu și câștigam un concurs de poezii. La liceu, am lăsat...