Orban face anunțul momentului! Ce spune despre starea de urgență

Rădulescu Valentin 08.07.2020, 20:01
Orban face anunțul momentului! Ce spune despre starea de urgență

Orban a ținut să transmită și el un mesaj cu privire la situația critică a cazurilor înregistrate pe teritoriul României. Așadar, premierul a explicat de ce este necesară starea de urgență.

Ludovic Orban a făcut anunțul momentului!

Deoarece miercuri s-au confirmat cele mai multe cazuri, Ludovic Orban a ținut să precizeze mai multe aspecte cu privire la această situație grea prin care trecem. Potrivit premierului, în ultima lună am înregistrat o creștere treptată a cazurilor, iar principala problemă este nerespectarea regulilor de protecție sanitară. Așadar, Orban cere implicarea tuturor.

„Astăzi, am înregistrat cel mai mare nr de persoane diagnosticate cu COVID-19, 555 de cetățeni români. În ultimele 4 săptămâni, am înregistrat o creștere de cazuri de la săptămănă la săptămână. Cauza principala este nerespectarea regulilor de protecție sanitară. Suntem într-un moment de cumpănă.

Există riscul unei creștere în continuare a numărului de cazuri. Guvernul este la datorie, alături de celelalte autorități. De fiecare dată, am luat toate măsurile pentru a apăra viața și sănătatea românilor. Astăzi, transmit un mesaj de încredere că Parlamentul va înțelege situația în care ne aflăm și va adopta legea carantinei și internării. Avem nevoie de implicarea tuturor celorlalte instituții, avem nevoie de o implicare serioasă și responsabilă a tuturor campaniilor.
Avem nevoie ca fiecare cetățean român să fie alături de noi.”
, a spus miercuri Ludovic Orban.

Orban face anunțul momentului! Ce spune despre starea de urgență
Sursă Foto: rohealthreview.ro

Mesaj pentru români!

Ludovic Orban afirmă faptul că guvernul nu dorește instituirea unor noi restricții. Dar totodată, dacă situația cere acest lucru, noi restricții vor intra în vigoare. Premierul susține că numărul celor care nu respectă regulile a crescut, iar astfel nu putem să avem o evoluție bună a numărului de cazuri. Totodată, Orban face un apel la români și le cere acestora să fie mult mai responsabili atunci când vine vorba de respectarea măsurilor, deoarece virusul nu iartă pe nimeni.

„Guvernul nu dorește să reinstituie nici o restricție. Nu ne dorim să luăm nici o măsură care să afecteze negativ viața românilor. Pe de altă parte, vreau să spun clar că vom lua orice măsură se va impune pentru că punem pe primul plan viața și sănătatea românilor. Virusul nu iartă pe nimeni. Nu îi iartă nici pe aceia care nu cred în existența”, a mai adăugat premierul României.

Urmăriți Impact.ro și pe