Orban a răbufnit: „Criminalii economici de la PSD”. Ce are de gând să facă premierul, după votul din Parlament în ceea ce privește creșterea pensiilor

Stan Filon 22.09.2020, 18:07
Orban a răbufnit: „Criminalii economici de la PSD”. Ce are de gând să facă premierul, după votul din Parlament în ceea ce privește creșterea pensiilor

Premierul Ludovic Orban a criticat în termeni foarte duri votul din Parlament de modificare a rectificării bugetare făcute Guvern, în urma căruia pensiile vor fi majorate cu 40%. Șeful Guvernului i-a numit pe social-democrați chiar ”criminali economici”.

Ludovic Orban i-a caracterizat pe social-democrați drept ”criminali economici”

“Încă o dată, PSD a arătat că este dușmanul României. Iresponsabilitatea PSD riscă să arunce România într-o criză economică pe care abia ce-am depășit-o. Să votezi, în condițiile unei contracții economice care a dus la o lipsă de venituri, majorări de 6,7% din PIB, fără existența niciunui venit suplimentar, demonstrează că PSD este, de fapt, inamicul public numărul 1 al României și al economiei românești.

Guvernul pe care îl conduc a majorat punctul de pensie cu 14%, în cifră absolută 177 de lei, cea mai mare majorare a punctului de pensie din istoria majorării punctului de pensie. Asta, în condiții de criză economică. Pentru a putea compara, nu nu există o altă țară europeană care să fi crescut pensiile în această perioadă, decât Germania.

Ludovic Orban i-a caracterizat pe social-democrati drept ”criminali economici”
Ludovic Orban i-a caracterizat pe social-democrati drept ”criminali economici”

Parlamentul a votat Legea de rectificare bugetară cu amendamentul creșterii pensiilor cu 40%, iar Guvernul va sesiza CCR

În privința alocațiilor, PNL din 2004 este singurul partid care a crescut alocațiile, în 2007, 2008, 2015, 2019. În 2015 și 2019 a reușit creșterea alocațiilor, fiind în opoziție. Votarea de către majoritatea PSD a unei legi de dublare a alocațiilor în același an în care PNL dublase alocațiile în legea bugetului, a fost un act populist, fără fundament și bază în veniturile reale ale statului.

Orice creștere de cheltuili provocate de criminalii economici de la PSD nu face altceva decât să îndrepte România spre incapacitate de plată.

Riscurile sunt: degradarea României de către agențiile de rating va crește costul finanțărilor și nu numai a finanțărilor publice, ci și a tuturor companiilor din România și a tuturor persoanelor fizice. Creditele vor fi mai scumpe și mai greu de accesat”, a declarat Orban.

Orban, dezamăgit de UDMR

Ludovic Orban nu acceptă această situație și a spus că va ataca legea la Curtea Constituțională a României. “Nu vom accepta sub nicio formă acest amendament, fără fundamen”, a adăugat liderul liberalilor.

Totodată, Ludovic Orban s-a arătat dezamăgit de UDMR, care a votat alături de PSD majorarea pensiilor. „Este regretabil faptul că după ce au fost alături de noi în Comisia de buget, finanțe și n-au participat la această decizie, au schimbat poziția și au avut o contribuție la această decizie a PSD.

Ne interesează să câștigăm alegerile cu un scor cât mai mare, astfel încât să nu fie necesare alianțe foarte ample care să complice guvernarea României”, a afirmat Orban.

Urmăriți Impact.ro și pe