Orașul pe care străinii îl consideră cel mai frumos loc din România. Sunt fascinați de el

Beatrice Dumitru 17.03.2023, 09:50
Orașul pe care străinii îl consideră cel mai frumos loc din România. Sunt fascinați de el

De la castele și parcuri până la orașe pline de istorie și farmec ori biserici vechi, România are o varietate impresionantă de locuri bune de pus pe lista turistică pentru anul 2023. Un oraș românesc a fost inclus de revista „Time” în Topul celor mai frumoase locuri de vizitat în acest an, alături de altele arhicunoscute precum Barcelona, Viena sau Budapesta. Despre ce oraș este vorba.

Oraș românesc, în topul celor mai frumoase locuri de vizitat în 2023

Primul oraș din Europa continentală care a introdus iluminatul stradal electric în 1884 sărbătorește cu o multitudine de concerte, expoziții și festivaluri sub sloganul „Iluminează-ți orașul!”, scrie revista Time, care a inclus Timișoara în topul celor mai frumoase locuri de vizitat în anul 2023.

Printre atracțiile din Timișoara, sunt enumerate cea mai mare expoziție de sculpturi ale lui Constantin Brâncusi din ultimii 50 de ani, retrospectiva artistului Victor Brauner, care va cuprinde lucrări de la Centrul Pompidou din Paris, precum și festivaluri de muzică și întâlniri literare cu laureați Nobel.

Orașul pe care străinii îl consideră cel mai frumos loc din România. Sunt fascinați de el
Timițoara, pe lista orașelor de vizitat în 2023.

Ușor de luat la pas și din nou navigabilă, după refacerea Canalului Bega, Timișoara este angajată în direcția sustenabilității, introducând noi autobuze electrice, stații de încărcare suplimentare și înființând cel mai mare parc forestier din țară”, scrie prestigioasa revistă Time.

Timișoara, aleasă oficial Capitală Culturală Europeană în 2023

Alături de Timișoara, în acest top apar și alte orașe de pe mai multe continente, printre care Budapesta, Viena, Napoli sau Ierusalim. De asemenea, sunt menționate și locații exotice precum Ollantaytambo din Peru, Phuket din Thailanda, Dakar din Senegal și Insula Kangaroo din Australia. În top mai apar și locuri din Africa de Nord, Statele Unite ale Americii, America de Sud și Asia.

Timișoara a fost aleasă oficial Capitală Culturală Europeană în 2023 și a organizat peste 130 de evenimente în luna februarie, de la expoziții și spectacole de teatru până la programe pentru copii, ateliere, tururi ghidate și concerte în aer liber. Timp de un an, orașul de pe Bega împarte statutul oficial de Capitală Culturală Europeană cu orașele Elefsina, din Grecia, și Veszprem, din Ungaria.

Capitala provinciei istorice Banat, Timișoara este reședința județului Timiș și centrul cultural și economic al părții de vest a României și are o populație de 306.462 de locuitori, orașul fiind traversat de râul Bega.

Orașul a fost construit peste o veche cetate romană, iar prima atestare documentară datează din secolul al XII-lea. Timișoara deține cel mai mare ansamblu de clădiri vechi din România. Arhitectura variată, influențele barocului vienez și multitudinea de parcuri i-au adus Timișoarei reputația de „Mica Vienă” și de „Orașul parcurilor”.

Urmăriți Impact.ro și pe
Beatrice Dumitru
Este redactor pe zona de Actualitate Impact.ro. Beatrice a absolvit Facultatea de Jurnalism și cursurile de prezentatori, redactori, reporteri și operatori tv în cadrul Academiei de Radio și...