Orașul în care poți cumpăra o casă cu 5 lei. Care este condiția pe care trebuie să o respecți

Raluca Juncu / 11.06.2020, 13:10
Orașul în care poți cumpăra o casă cu 5 lei. Care este condiția pe care trebuie să o respecți

Locuințele dintr-un oraș din lume se vând la un preț infim acum, la scurt timp de la ridicarea restricțiilor majore impuse pentru a preveni și combate răspândirea virusului SARS-CoV-2.

Imobile la preț de chilipir

Pandemia globală a pus capăt, cel puțin temporar mai multor experiențe de călătorie în Italia, una din cele mai afectate state din lume de coronavirus. Pentru că turiștii lipsesc, multe imobile mai vechi din orașul Cinquefrond, din Italia au ajuns să se vândă la 1 euro (aproape cinci lei). Cinquefrondi, o comunitate din regiunea sudică a Calabriei, se numește „sat fără COVID” pentru că este un așa-numit supraviețuitor al acestui prim val al epidemiei.

„Găsirea de noi proprietari pentru numeroasele case abandonate pe care le avem este o parte cheie a Operațiunii > pe care am lansat-o pentru a recupera părți degradate, pierdute ale orașului”, a spus Michele Conia, primarul orașului Cinquefrondi.

Măsura de reducere considerabilă a prețurilor vine și în contextul în care autoritățile locale doresc o reînvierea a turismului în zonă, pe fondul tendințelor masive de depopulare, pentru că tinerii pleacă pentru a găsi un loc de muncă mai bine plătit, în alte orașe.

„Am crescut în Germania, unde părinții mei au emigrat, apoi m-am întors să-mi salvez moștenirea. Prea mulți oameni au fugit de aici de-a lungul deceniilor, lăsând în urmă casele goale”, a mai declarat edilul, potrivit CNN.

Singura condiție impusă pentru cumpărători constă în achitarea unei asigurări anuale în valoare de 250 de euro, până la finalizarea lucrărilor de restaurare a locuințelor. În termen de trei ani, noii proprietari trebuie să termine complet lucrările de reabilitare, altfel riscă o amendă de pâna la 20.000 de euro.

Italia a făcut progrese semnificative în ceea ce privește limitarea și combaterea răspândirii infecției cu coronavirus. Până ieri, doar 202 noi cazuri au fost înregistrate, ceea ce ridică numărul total de îmbolnăviri la 235.763. Numărul persoanelor vindecate se ridică la 169.939, arată datele furniate de platfomra wordometres.info. Guvernul de la Roma a decis de curând redeschiderea granițelor pentru vizitatori.

Sursa foto: Unsplash 

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI