Oraşul european în care taxiurile ar putea fi conduse de roboţi. Se întâmplă mai curând decât se credea

Stan Filon 13.07.2021, 19:08
Oraşul european în care taxiurile ar putea fi conduse de roboţi. Se întâmplă mai curând decât se credea

Taxiurile conduse de roboți, pe care le tot vedem prin filmele SF, ar putea deveni realitate în viitorul foarte apropiat! Primele astfel de taxi-uri ar putea ocupa străzile din Croația! Producătorul Rimac Automobili a anunțat că începe dezvoltarea unui proiect care este bazat pe vehicule autonome și robotaxiuri.

Acesta este oraşul european în care taxiurile ar putea fi conduse de roboţi

Data la care productorul auto și-a impus să vină pe piață cu primele taxi conduse de roboți este anul 2024, dacă totul decurge conform planului. Primul oraș din lume unde se vor găsi astfel de taxi-uri va fi orașul Zagreb. Proiectul are un potențial foarte mare, însă aceste autoturisme au nevoie de un plan extrem de bine pus la punct și tind să devină centrul de atenție al viitorului, mai ales când vorbim despre dezvoltarea tehnologiilor în raport cu traficul.

Mai mult decât atât, producătorul croat a adus în atenția tuturor un astfel de prototip, dar oficialii au recunoscut că inginerii lor mai au mult de muncă, pentru a putea fi lansat în trafic, dar sunt foarte optimiști și spun că procesul ar putea fi finalizat la finalul anului 2022.

Serviciul este așteptat să fie lansat pe piață în anul 2024

Dacă în Uniunea Europeană acest serviciu de robotaxi va fi lansat în anul 2024, trebuie să știți că în China acesta funcționează deja! Compania Baidu a fost prima care a lansat primul serviciu de robotaxi plătit din China. Deși nu exista șoferi de siguranță la bord, operatori umani vor putea accesa mașina de la distanță în caz de urgență.

Compania spune că aceste mașini au parcurs peste 10 milioane de kilometri și se așteaptă ca aceste taxiuri fără șofer să fie folosite la Jocurile Olimpice de iarnă din anul 2022, care vor fi organizate la Beijing, iar turiștii se vor putea folosi de serviciile acestor taxiuri fără pilot.

Oase refuză în continuare să reia prietenia ruptă cu CRBL
Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...