Oraşul din România unde dai un milion de euro pe un apartament cu două camere. Ce este inclus în preţul uriaş

Andra Daoud 24.06.2022, 05:30

Nu mai este un secret pentru nimeni că prețurile locuințelor au explodat în ultimul an, însă unele anunțuri de vânzare continuă să uimească piața imobiliară. Sunt orașe în România în care un apartament ajunge să se vândă la prețuri care concurează cu cele din Statele Unite sau din stațiuni luxoase de la malurile oceanelor. Un apartament de două camere a fost scos la vânzare recent pentru nu mai puțin de un milion de euro.

Orașul în care un apartament cu două camere costă un milion de euro

Cluj-Napoca își menține statutul de cel mai scump oraș din România, iar site-urile de imobiliare sunt pline de anunțuri cu locuințe care se vând la prețuri exorbitante. Sumele cerute de proprietari sau de agenții continuă să uimească piața imobiliră pe zi ce trece, iar recent a apărut un anunț cu un apartament care costă un milion de euro.

Nu este vorba despre un penthouse, așa cum mulți ar putea crede, ci despre un apartament de două camere, cu o suprafață relativ modestă. Locuința are o suprafață totală de 62 metri pătrați (52 utili), este situată în zona metropolitană, pe Calea Turzii, și este parțial mobilată. În prețul de un milion de euro este inclus și un loc de parcare suprateran.

Apartamentul are bucătărie, o baie, living și dormitor, precum și o debara și balcon de 7,6 metri pătrați. Imobilul este situat la etajul 1 într-un bloc cu 5 etaje, iar cel care va decide să plătească această sumă, îi va putea face unele modificări pentru a folosi altfel spațiul. Prețul cu care a fost listat pe site-urile de imobiliare este de 1.295.000 de euro, iar în anunț este specificat faptul că locuința are finisaje, uși interioare din lemn și tâmplărie din termopan.

Orasul din Romania unde dai un milion de euro pe un apartament cu doua camere
Imagine din apartamentul de un milion de euro

Un penthouse de 2 milioane de euro și-a găsit cumpărător

Anunțuri cu locuințe care se vând la prețuri exorbitante apar tot timpul, însă interesant este că își găsesc și cumpărători. Cererea influențează oferta, iar în urmă cu câteva luni, tot în Cluj-Napoca, s-a vândut un penthouse care fusese listat la prețul de 2 milioane de euro.

Apartamentul se afla la etajul 13 într-o clădire din Piața Mihai Viteazul, avea o suprafață de 450 de metri pătrați și se vindea mobilat și utilat, conform anunțului. Avea 10 camere sau „mai mult”, după cum spunea vânzătorul, însemnând că acestea puteau fi reamenajate și transformate după preferința cumpărătorului.

La polul opus, în orașele mici, din provincie, apartamentele au ajuns să coste și câteva mii de euro. În urmă cu câteva săptămâni, un apartament cu 3 camere din orașul Lupeni, aflat în județul Hunedoara, era scos la vânzare pentru doar 10.000 de euro.

Urmăriți Impact.ro și pe