Oraşul din România cu cel mai mic număr de locuitori. Toată lumea a auzit de el

Badea Violeta 02.05.2022, 12:34
Oraşul din România cu cel mai mic număr de locuitori. Toată lumea a auzit de el

În țara noastră există sute de orașe, mari și mici, cu culturi, tradiții și populații variate. Conform recensământului realizat în anul 2011, pe teritoriul României se află 265 de oraşe. Dintre acestea cele mai mari sunt Bucureştiul, Cluj-Napoca şi Timişoara, dacă ne raportăm la numărul de locuitori. Însă, te-ai întrebat vreodată care este orașul cu cel mai mic număr de oameni? Iată răspunsul la această întrebare arzătoare.

Cel mai mic oraș din România, după numărul de locuitori

Cele două lucruri la care se gândesc cei mai mulți atunci când aud cuvântul „oraș” sunt clădirile înalte și mulți oameni. Cu toate acestea, există localități în țara noastă cu o populație extrem de mică.

Imaginează-ți că toți oamenii din acest oraș ar încăpea pe o stradă din Capitală. Pare incredibil, dar este cât se poate de adevărat. Orașul din România cu cea mai mică populație este Băile Tușnad.

Localitatea din județul Harghita numără doar 1600 de locuitori, potrivit celor mai recente statistici naționale. Băile Tușnad este situat în sudul depresiunii Ciucului, iar orașul e renumit pentru stațiunea balneară recunoscută la nivel european.

Şi pentru că zona este deosebit de frumoasă, aici vin turişti din toate colţurile ţării și nu numai. Un alt lucru interesant este că aici cei mai mulți locuitori sunt de etnie maghiară, aproape 90%.

În anul 1941, în Băile Tușnad trăiau doar trei români din total de 724 de persoane de la vremea aceea. După Băile Tușnad, următorul oraș cu o populație extrem de mică e localitatea Nucet din județul Bihor.

Potrivit recensământului efectuat în anul 2011, populația orașului Nucet se ridică la 2165 de locuitori, în scădere față de recensământul anterior din 2002, când se înregistraseră 2399 de locuitori.

Baile Tusnad
Baile Tusnad

Cele mai mari orașe din România, după densitatea populației

În funcție de densitatea populației, clasificare orașelor de la noi din țară, arată astfel:

  • orașul București – are o densitate de 8510.00 loc/km2;
  • orașul Huși (județul Vaslui) – are o densitate de 6346.00 loc/km2;
  • orașul Câmpina (județul Prahova) – are o densitate de 5237.00 loc/km2;
  • orașul Bacău (județul Bacău) – are o densitate de 5133.00 loc/km2;
  • orașul Râmnicu Sărat (județul Buzău) – are o densitate de 4678.00 loc/km2;
  • orașul Ploiești (județul Prahova) – are o densitate de 4204.00 loc/km2;
  • orașul Pitești (județul Argeș) – are o densitate de 4163.60 loc/km2;
  • orașul Arad (județul Arad) – are o densitate de 4152.00 loc/km2;
  • orașul Craiova (județul Dolj) – are o densitate de 3800.00 loc/km2;
  • orașul Moreni (județul Dâmbovița) – are o densitate de 3712.00 loc/km2.
Urmăriți Impact.ro și pe
Badea Violeta
  Este redactor Impact.ro, acest site reușind să îi redea satisfacția reală a unei pasiuni și a unui loc de muncă în acealași timp. Violeta a terminat Facultatea de Jurnalism și...