Oraşul din România cu cea mai mare rată de vaccinare. Ce se întâmplă cu restricţiile din localitate

Cristian Cojocaru, Badea Violeta 29.04.2021, 19:36
Oraşul din România cu cea mai mare rată de vaccinare. Ce se întâmplă cu restricţiile din localitate

Campania de vaccinare are parte de un real succes, tot mai mulți români apelând la imunizare. Fiind unul dintre cele mai dezvoltate orașe, acesta este și orașul cu cea mai mare rată de vaccinare din România.

Orașul cu cea mai mare rată de vaccinare din România

Fiind pe cel de-al doilea loc din punct de vedere al mărimii, după București, Clujul este orașul care a ridicat restricțiile parția. Potrivit cifrelor, rata de incidență în Cluj a scăzut de la 8 cazuri la mia de locuitori, cifră pe care o număra în urmă cu trei săptămâni, la mai puțin de 3 infectări la mia de locuitori.

Un alt lucru cu care se poate lăuda Clujul este rata de vaccinare. La nivelul orașului, peste 40% dintre cetățeni au apelat la imunizare. Pentru că rata de incidență a scăzut, restricțiile au mai fost relaxate, astfel că, magazinele și terasele pot sta deschise până la ora 21:00. Totuși, restricțiile de circualție rămân aceleași, astfel că locuitorii pot circula fără declarație între 5:00 și 22:00.

„Oamenii au conștientizat pericolul și au tratat problematica și respectarea măsurilor cu mai multă responsabilitate, dar trebuie să avem în vedere că în tot intervalul de calcul a ratei am avut doar măsuri suplimentare de restricții care și-au spus cuvântul” a afirmat Tasnadi Szilard, prefectul județului Cluj.

Clujul a reusit vaccinarea a peste 40% dintre cetateni
Clujul a reusit vaccinarea a peste 40% dintre cetateni

A fost dezvoltat un plan pemntru a se putea adapta condițiilor actuale

Un cetățean al clujului a afirmat că se bucură de faptul că au mai fost ridicate din restricții, astfel că locuitorii pot beneficia de o mobilitate mai mare.

„Mă bucur că s-au mai ridicat restricțiile. Ne-am mobilizat și ne-am făcut programul astfel încât să ne putem adapta la restricții, la tot ce ține de cumpărături, de treburile casnice, de ieșiri”, a spus cetățeanul.

Un al locuitor a afirmat că în continuare prevenția este un lucru benefic, astfel că aceasta ar trebui menținută și măsurile de protecție respectate, având în vedere că și-a pierdut un membru al familiei din cauza virusului.

„Zic că e un lucru bun, dar în același timp prevenția trebuie să rămână din punctul meu de vedere, eu acum sunt în doliu, mama mea a murit tocmai din cauza Covid-ului. Încă ar trebui să nu ne relaxăm așa dintr-o dată”, a povestit localnicul.

Cluj-Napoca reprezintă astfel, care se bucură de cel mai mare procent de persoane vaccinate din România. Cu atât mai mult, în oraș a fost deschis un centru drive-thru unde, zilnic sunt vaccinate peste 1.000 de persoane.

Urmăriți Impact.ro și pe