Oraşul din România care excelează la turism. Locul ocupat într-un top internaţional

Ioana Bucur 30.03.2022, 09:01
Oraşul din România care excelează la turism. Locul ocupat într-un top internaţional

Ridicarea tuturor restricțiilor impuse în cei doi ani de pandemie înseamnă revenirea la normalul pe care îl știam înainte de momentul martie 2020. Doar câteva săptămâni ne despart de debutul sezonului cald, așa că mulți au început deja să se gândească unde își vor petrece zilele de concediu. Pentru cei care nu vor să părăsească granițele țării, există variante. De fapt, un oraș din România chiar excelează la turism, ocupând un loc admirabil într-un top internațional.

Orașul din România inclus într-un top internațional ca destinație recomandată

În timp ce românii preferă vacanțele în străinătate, tot mai mulți străini sunt atrași de ideea de a-și petrece zilele de concediu la noi în țară. Printre principalele atracții sunt – în afară de renumitele Bran, Peleș, Transfăgărășan, Sighișoara – festivalurile de muzică organizate în România.

Dacă vorbim de festivaluri, „regele” poate fi considerat Untold, care aduce, an de an, zeci de mii de turiști în Cluj-Napoca, orașul ocupând locul 18 din 30 într-un top al celor mai bune destinații din lume pentru mileniali – adică persoanele născute între anii 1982 și 1994 și care au crescut cu tehnologia și cultura perioadei 1980-2000.

„Untold e o carte de vizită foarte importantă pentru România în relaţia cu publicul din străinătate, asta pentru că la fiecare ediţie avem undeva între 15% şi 17% persoane care vin din străinătate, ceea ce înseamnă că la numărul total de participanţi, nu vorbim de 2021 pentru că nu e cel mai bun reper, dar în 2019 au fost 380.000 de persoane.

Astfel că peste 57.000 de persoane au venit din toată lumea, din Europa, Australia, Asia, America de Sud, America de Nord. Cred că sunt foarte mulţi oameni care ajung pentru prima dată în România datorită festivalului“, a explicat Edi Chereji, unul dintre organizatorii Untold.

Cluj Napoca, orasul cu cea mai mOraşul din România care excelează la turism. Locul ocupat într-un top internaţionalare crestere economica in ultimii 20 de ani

Proiect ambițios

Acesta spune că festivalurile de muzică sunt un instrument important pentru promovarea țării ca destinație turistică, explicând că brățările de acces la Untold pot fi folosite pentru vizite la diverse obiective turistice din ţară. El este de părere că România ar putea să se promoveze ca o destinaţie turistică pentru tineri, iar organizarea unor astfel de festivaluri reprezintă o componentă importantă pentru acest lucru.

Organizatorii au anunțat că ediția de anul acesta Untold va avea loc la Cluj-Napoca între 4 şi 7 august.

O altă veste bună nu doar pentru localnici ci și pentru turismul din Cluj-Napoca este planul de construcție a primei linii de metrou din oraș. Autoritățile au scos la licitație contractul de proiectare și execuție pentru magistrala de metrou din localitate. Proiectul este unul extrem de îndrăzneț, fiind de altfel și singurul, în afara Bucureștiului, care este planificat într-un oraș din țara noastră.

Potrivit anunțului de publicare a licitației, Magistrala I de metrou din Cluj este o linie de metrou ușor ce urmează să se întindă pe o lungime de 21,03 km și va beneficia de 19 stații subterane și un depou suprateran.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ioana Bucur
Fac parte din grupul curajoșilor care au decis să rămână în România și sunt dovada vie a faptului că destinul găsește mereu o cale de a ne  aduce pe drumul ce ne-a fost ales. Mă...