Pagubele făcute de Untold, la Cluj. Costă 180.000 de euro înlocuirea

Ioana Bucur, Adrian Dumitru 22.09.2021, 18:17
Pagubele făcute de Untold, la Cluj. Costă 180.000 de euro înlocuirea

Distracția de la cel mai așteptat festival al anului din România a venit cu un preț usturător. Pagubele făcute de Untold, la Cluj, se ridică la peste 180.000 de euro.

Untold 2021, pagube uriașe pe Cluj Arena

Patru zile de festival, 265.00o de participanți, pagube uriașe pentru Cluj-Napoca. Ditracția de la cel mai așteptat festival de muzică electronică de la noi din țară a lăsat în urmă un dezastru pe Cluj Arena, cel mai mare și modern stadion din Transilvania.

Gazonul și pista de atletism au fost complet distruse în timpul evenimentului. Dacă gazonul urmează să fie înlocuit în cel mai scurt timp, ajungând într-o stare deplorabilă, situația pistei este mult mai dificilă, Cluj Arena urmând să găzduiască un Campionat European de atletism pentru tineret.

Potrivit transilvaniareporter.ro, pentru gazon s-au găsit soluții rapide, organizatorii optând pentru cele mai ieftine variante. Pista de atletism a stadionului nu mai poate fi utilizată. Situația este cât se poate de serioasă, Cluj Arena a fost ales, în mod oficial, drept gazdă a Campionatului European de Atletism U20 din 2023 de către European Athletics. La competiție vor participa în jur de 1.500 de sportivi din peste 40 de țări.

Timpul nu este de partea clujenilor. Imediat după ce va fi schimbată, noua pistă va trebui să treacă o serie de teste și inspecții din partea reprezentanților forului continental de atletism, dacă se dorește ca europenele U20 din 2023 să mai fie găzduite de Cluj Arena.

Doar schimbarea gazonului va costa în jur de 180.000 de euro. Între timp, echipa de fotbal Universitatea Cluj îşi joacă meciurile de pe teren propriu la Bistriţa sau la Sânmartin.

Pagubele făcute de Untold, la Cluj
Pista de atletism de pe Cluj Arena. Foto: transilvaniareporter.ro

Ce spunea primarul Emil Boc despre Untold: „Victoria asupra pandemiei”

În luna iunie a acestei veri, Emil Boc, edilul din Cluj-Napoca, spunea că organizarea Untold 2021 reprezenta, de fapt, „victoria asupra pandemiei, victoria simbolică a noii normalităţi asupra pandemiei. Am înţeles că doar în prima zi s-au vândut peste 10.000 de bilete pentru Untold. Sunt convins că va fi o ediţie de succes aşa cum au fost şi celelalte”.

„Untold a reușit să-şi creeze acest brand pornind de la Capitală Culturală a Tineretului, în 2015, şi am reuşit să ridicăm ştacheta în fiecare an. Dacă putem, mergem la amândouă, dar participarea la fiecare dintre ele trece prin vaccinare”, spunea primarul Emil Boc.

Potrivit organizatorilor, în ultima noapte a ediţiei din 2021, peste 65.000 de oameni au participat la festival. Astfel, în total, în cele patru zile peste 265.000 s-au bucurat de ediţia din 2021 a festivalului Untold.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ioana Bucur
Fac parte din grupul curajoșilor care au decis să rămână în România și sunt dovada vie a faptului că destinul găsește mereu o cale de a ne  aduce pe drumul ce ne-a fost ales. Mă...