Orașul din România care e favorizat de războiul din Ucraina. Importanța lui a crescut acum

Stan Filon 11.04.2022, 15:02
Orașul din România care e favorizat de războiul din Ucraina. Importanța lui a crescut acum

Un oraș din România este favorizat, după ce războiul a izbucnit în Ucraina. Activitatea în acest oraș a crescut simțitor, iar asta se traduce în bani mai mulți la buget. Dacă până la începerea războiului din Ucraina Odesa era cel mai mare port la Marea Neagră, acum locul său a fost luat de Portul Constanța, unde traficul de mărfuri a crescut simțitor, de la izbucnirea războiului.

Orașul din România care e favorizat de războiul din Ucraina

Fostul premier al României, Sorin Grindeanu, trage un semnal de alarmă și spune că în prezent Portul Constanța a devenit cel mai mare port la Marea Neagră, iar autoritățile din România trebuie să știe să profite de acest lucru. Grindeanu spune că trebuie atrase investiții din Statele Unite ale Americii.

„Portul Constanța a devenit cel mai important port la Marea Neagră! Fluxul de mărfuri transportate a crescut constant de la declanșarea conflictului din Ucraina iar România are șansă de a valorifica inclusiv potențialul feroviar al portului. Am abordat această oportunitate în discuțiile dintre delegația română condusă de Președintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu și delegația americană condusă de Kevin McCarthy, liderul minorității Republicane din Camera Reprezentanților.

Orasul din Romania care e favorizat de razboiul din Ucraina
Orasul din Romania care e favorizat de razboiul din Ucraina

Grindeanu spune că legătura dintre nordul și sudul Flancului Estic al NATO trebuie consolidată

În circumstanțele actuale, consolidarea conectivității dintre nordul și sudul Flancului Estic al NATO reprezintă un element critic în fortificarea poziției aliate de apărare. Ne dorim să cooperăm strâns pentru a avansa implementarea proiectelor prioritare de infrastructură, de interes comun și de importanță strategică, în special Rail2Sea (calea ferată între Portul Constanța și portul polonez Gdansk) și Via Carpathia. Foarte important pentru România este să avanseze implementarea Rail2Sea și Via Carpathia, cu implicarea financiară a SUA, inclusiv ca și contrapondere la încercările Rusiei și Chinei de a-și spori influența politică și economică prin investiții în infrastructura critică”, a scris Sorin Grindeanu pe Facebook.

Portul Odesa a fost bombardat masiv de armata rusă, zile la rând, și a suferit distrugeri masive. Navele rusești au tras rachete din largul mării.

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...