Orașul din lume în care se trăiește cel mai bine. E destul de aproape de granița României

Stan Filon, Gabriel Alexandru 30.12.2022, 09:30
Orașul din lume în care se trăiește cel mai bine. E destul de aproape de granița României

A fost desemnat orașul din lume în care se trăiește cel mai bine! Chiar dacă se plâng de politicilor europene de migrație și azil și din acest motiv au blocat intrarea României în Spațiul Schengen, austriecii duc cea mai dulce viață din lume în Viena.

Orașul din lume în care se trăiește cel mai bine

Așadar, Capitala Austriei, Viena, este orașul unde se trăiește cel mai bine. Asta a reieșit din topul anual realizat de Global Liveability Index, care a studiat toate marile orașe din lume. Poate fi un nou motiv pentru care Viena este foarte atractivă inclusiv pentru migranții de care se tem atât de mult austriecii.

Conform topului 10 al orașelor în care se trăiește cel mai bine, Viena ocupă primul loc, fiind a treia oară când capitala Austriei se regăsește pe acest loc fruntaș. Global Liveability Index a analizat mai multe aspecte care țin de bunul trai, printre care și capacitatea de a reveni la normal după pandemia de COVID-19.

Orasul din lume in care se traieste cel mai bine
Orasul din lume in care se traieste cel mai bine

Care sunt orașele care ocupă celelalte locuri în topul orașelor unde se trăiește cel mai bine

S-a aflat astfel că orașele din Europa sunt cele care ocupă primele locuri în ceea ce privește cel mai bun trai al locuitorilor. Urmat de Viena, care ocupă primul loc, este Copenhaga, iar locul trei s-au clasat două orașe importante, și anume Zurich și Calgary. Locul șase este ocupat de Geneva, locul șapte de Frankfurt, orașul Toronto pe locul opt, locul nouă este câștigat de Amsterdam, iar ultimul loc este câștigat de două orașe, și anume Osaka și Melbourne.

Față de anul trecut, Viena a înregistrat un progres imens, ținând cont de faptul că anul trecut a ocupat de-abia locul 12. Viena a mai fost pe locul 1 în acest top în anii 2018 și 2019.

La coada clasamentului de anul acesta se regăsește orașul Damasc din Siria, Lagos din Nigeria și Tripoli din Libia, unde oamenii duc cel mai greu nivel de trai. Aici sunt întâlnire tulburările sociale, terorismul și conflicte naționale, făcând aceste orașe foarte nesigure.

 

Prelucrare foto: Carmen Iozan

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...