Orașul construit pe pietre rare. Se crede că are o energie aparte. „De aceea oamenii sunt atrași de acest loc”

Ana Anitoiu 16.06.2022, 15:36
Orașul construit pe pietre rare. Se crede că are o energie aparte. „De aceea oamenii sunt atrași de acest loc”

Un oraș a fost construit pe pietre rare. Se crede că din această cauză, localitatea are o energie aparte și că acesta este motivul pentru care oamenii sunt atrași să o viziteze. Primarul este de părere că rocile au o putere mai mare decât el.

Ce oraș a fost construit pe pietre rare

Multe persoane cred că anumite pietre sau cristale au proprietăți benefice. Un oraș ar fi fost construit pe astfel de roci cu proprietăți energetice. Primarul crede că localitatea este alimentată de o „energie specială”, datorită poziționării sale pe un depozit natural de pietre semi-prețioase și rare.

Mai exact, primarul orașului american New York, Eric Adams, care poartă adesea o „brățară energetică” confecționată din cristale, vorbește despre „schimbarea vibrațiilor” în Big Apple.

Un expert în cristale din New York, Andrew Pacholyk, a spus că primarul metropolei americane are dreptate într-o privință. Concret, orașul chiar este situat pe o formațiune geologică unică, despre care se știe că generează mai mult de 100 de sortimente minerale.

Orasul construit pe pietre rare
Primarul orasului New York si o imagine din metropola

Pe ce pietre este construit orașul

Șistul „Manhattan” s-a format în urmă cu aproximativ 450 milioane de ani, într-o coliziune între ceea ce este acum coasta de est a Americii de Nord și fundul Oceanului Atlantic. Este vorba despre cuarț, cianit și dumortierit.

[rssfeed id='1609318597' template='list' posts=2]

Expertul în cristale susține că efectul energetic al acestor pietre este mai puternic în zonele în care rocile sunt expuse, cum ar fi în Central Park. În plus, brățara pe care o poartă primarul orașului New York ar fi utilă oricărui lider, deoarece ar alunga energiile negative și ar favoriza finanțele stabile și bunul-simț.

Pe de altă parte, directorul executiv al „Societății Scepticilor”, scriitorul Michael Brant Shermer, a atras atenția că nu există dovezi științifice ce să demonstreze că aceste cristale au un efect asupra oamenilor sau orașelor precum New York.

Scepticul a precizat că dacă primarul orașului New York tratează afinitatea față de cristale drept divertisment, este în regulă. Însă, edilul n-ar trebui să se gândească să-și consulte cristalele atunci când vine vorba despre rezolvarea unor probleme grave, precum violența cu arme de foc.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ana Anitoiu
Cine sunt? Un om, înainte de orice altceva. Mi-am descoperit înclinația către scris pe vremea când n-aveam buletin. Mă fascina Eminescu și câștigam un concurs de poezii. La liceu, am lăsat...