Oraşul care se închide iar din cauza covid. Ai voie să ieşi din casă doar o dată la două zile

Stan Filon 11.03.2022, 15:11
Oraşul care se închide iar din cauza covid. Ai voie să ieşi din casă doar o dată la două zile

În timp ce tot mai multe state din Europa încep să renunțe la restricțiile impuse în pandemia de coronavirus, iată că virusul reapare în forță în China, acolo unde un oraș a fost plasat în lockdown! Chiar dacă numărul de cazuri nu este unul mare, iar varianta predominantă este Omicron, autoritățile chineze nu vor să mai treacă prin ce au trecut, așa că au izolat nu mai puțin de 9 milioane de chinezi, iar condițiile sunt foarte stricte.

Acesta este oraşul care se închide iar din cauza covid

S-a dat alarma din nou în China, țară de unde se consideră că a pornit coronavirusul. Varianta Omicron a apărut acum în orașul chinez Changchun, iar autoritățile nici nu au stat pe gânduri și au impus imediat lockdown-ul pentru cei peste 9 milioane de locuitori. Condițiile sunt foarte stricte. Un singur reprezentant al unei familii are voie să iasă din casă, o dată la două zile, după cum au anunțat autoritățile locale. China a reuşit cu mână de fier să stopeze contagierea, înregistrând un bilanţ oficial de puţin peste 100.000 de cazuri, dintre care 4.636 mortale, într-un interval de doi ani.

Acum, varianta Omicron se află la originea unor focare localizate în localitatea Changchun, care au afectat, potrivit bilanţului de vineri, 1.369 de persoane în decursul ultimelor 24 de ore, potrivit datelor Ministerului Sănătăţii. Chiar dacă numărul de noi infectări este unul relativ mic, în comparație chiar și cu România, unde ieri au fost depistate peste 3500 de cazuri noi, pentru China reprezintă cea mai mare cifră, de la prima etapă a epidemiei, la începutul anului 2020. Din numărul total de infectări, autorităţile au recenzat 158 de cazuri importate şi 814 de cazuri asimptomatice, care fac obiectul unui bilanţ separat.

Acesta este orasul care se inchide iar din cauza covid
Acesta este orasul care se inchide iar din cauza covid

Varianta Omicron a ajuns în China

După primul val al pandemiei de coronavirus, autoritățile din China au ținut în frâu îmbolnăvirile prin metode foarte stricte, iar virusul părea învins. Ultimul oraș care a intrat în carantină a fost Xi’an, metropolă cu 13 milioane de locuitori, care a intrat în lockdown la finele anului trecut.

Coronavirusul a făcut primele victime în China, unde încă nu se știe exact cum a ajuns, țara fiind foarte afectată. Numărul de morți înregistrați până acum în China este de 4,636, pe când în România cifra este de, atenție, 14 ori mai mare, numărul deceselor depășind 64 de mii de victime, la o populație mult mai mică decât a Chinei.

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...