Orașul care interzice reclamele la carne. Se întâmplă din 2024

Ioana Bucur 24.09.2022, 18:10
Orașul care interzice reclamele la carne. Se întâmplă din 2024

Sunt alegerile culinare influențate de imaginile pe care le vedem la televizor, în mediul online sau pe panourile publicitare de pe străzi? Mulți spun că da, iar autoritățile dintr-o localitate sunt pregătite să ia măsuri. Acesta este orașul care interzice reclamele la carne, o decizie luată în premieră la nivel global. Interdicția se va aplica începând din anul 2024.

Orașul care interzice reclamele la carne

În ultimii ani, suntem martorii unei dezbateri aparent fără final între experți din domeniul sănătății: este sau nu consumul de carne și alte produse derivate sănătos sau dăunător pentru organismul uman? Cei din „tabăra anti” adaugă pe lista argumentelor ce ar trebui să îi convingă pe oameni să adopte un regim alimentar vegetarian și efectele negative asupra mediului înconjurător ale industriei producătoare de carne.

Mai nou, unii susțin că respectarea unei diete vegetariene este destul de dificilă în condițiile în care suntem asaltați de reclame ce prezintă burgeri și fripturi suculente de fiecare dată când ieșim din casă.

Este o problemă cu care locuitorii și turiștii care ajung în orașul Haarlem din Olanda nu se vor mai confrunta, începând din anul 2024, când se vor interzice reclamele la carne în toate spațiile publice – o măsură luată în premieră în întreaga lume.

Orasul care interzice reclamele la carne. Se intampla din 2024

„Mulți consideră decizia scandaloasă”

Cea care a redactat moțiunea, Ziggy Klazes, consilier al partidului GroenLinks – Verde – Stânga – a explicat că nu este de acord cu politica orașului, aceea de a „câștiga bani prin închirierea spațiului public al orașului pentru produse care accelerează încălzirea globală”.

„Desigur, există o mulțime de oameni care consideră decizia scandaloasă, dar există și mulți care cred că este o inițiativă bună.

Este un semnal – dacă este preluat la nivel național, ar fi foarte frumos. Există multe grupuri de GroenLinks care cred că este o idee bună și doresc să o încerce”, a declarat Klazes.

Amplasat pe malul Mării Nordului, la vest de Amsterdam, Haarlem are o populație de în jur de 160.000 de locuitori. Aici, începând din anul 2024, se vor interzice reclamele la carne în toate spațiile publice, o decizie ce a fost luată ca urmare a adăugării cărnii pe o listă de produse care contribuie la criza climatică.

Din 2024, în localitate nu vor mai exista reclame pentru niciun produs derivat din carne pe niciun ecran sau panou din spațiile publice, adăposturi sau autobuze.

Recomandare Video Impact.ro
Urmăriți Impact.ro și pe
Ioana Bucur
Fac parte din grupul curajoșilor care au decis să rămână în România și sunt dovada vie a faptului că destinul găsește mereu o cale de a ne  aduce pe drumul ce ne-a fost ales. Mă...