AntareSFest revine, în acest weekend, la Braşov cu o ediţie aniversară. Este un eveniment dedicat literaturii science-fiction & fantasy româneşti

Elena Avramescu 30.09.2021, 13:34
AntareSFest revine, în acest weekend, la Braşov cu o ediţie aniversară. Este un eveniment dedicat literaturii science-fiction & fantasy româneşti

AntareSFest este un eveniment dedicat literaturii science-fiction & fantasy româneşti și revine, în acest weekend, la Braşov, după un an de pauză, unde fanii genului se vor delecta cu o ediţie aniversară, cea de-a V-a. Ediția se realizează cu prilejul aniversării de către organizatorul evenimentului, Clubul Antares din Braşov, a 40 de ani de existenţă.

AntareSFest revine, în acest weekend, la Braşov

Departe de a fi un eveniment exclusivist, dedicat celor care citesc literatură SF, AntareSFest îşi propune – prin manifestările cuprinse în program – să contribuie la popularizarea ştiinţei, la cunoaşterea noilor tehnologii, care ne fac viaţa mai uşoară, la urmărirea progresului în domeniul cuceririi spaţiului cosmic.

Dorim să-i atragem pe tineri, să îi determinăm să îşi păstreze nealterate creativitatea şi setea de cunoaştere, dar, în acelaşi timp, am fi încântaţi să îi ajutăm pe cei din generaţiile mature să-şi redescopere pofta de a-l citi pe Asimov sau, de ce nu, să citească scrierile autorilor români contemporani, a spus preşedintele Clubului Antares, Nic Dobre, potrivit Agerpres.

AntareSFest revine, in acest weekend, la Brasov
AntareSFest 2021

Tot Nic Dobre a mai spus că în luna octombrie se împlinesc 40 de ani de la prima întâlnire organizată de membrii Clubului Antares iar primul invitat al clubului a fost astronautul Dumitru Prunariu.

Ne amintim cu mare plăcere de faptul că primul invitat a fost, atunci, singurul cosmonaut român, braşoveanul Dumitru Prunariu, în acea vreme recent reîntors din spaţiul cosmic. A fost o onoare să-l avem alături, dar şi o mărturie clară că, atunci când îţi propui să faci un lucru în care crezi cu adevărat, cerul este limita. Sau, în cazul domniei sale, nici măcar cerul nu a reprezentat o limită.

La ediția aniversară de anul acesta vor participa scriitori, editori, redactori, publicişti, oameni de cultură, artişti plastici, precum şi oameni de ştiinţă din ţară. Ca invitați speciali îi enumerăm pe Dănuţ Ungureanu, regizorul Bogdan Mihăilescu şi scriitorul Alexandru Mironov.

Urmăriți Impact.ro și pe