Orașe din România care au McDonald’s și care sunt marile orașe în care lanțul american nu a ajuns

Daria Petrescu 06.11.2020, 09:12
Orașe din România care au McDonald’s și care sunt marile orașe în care lanțul american nu a ajuns

McDonald’s este cel mai mare lanț de magazine tip fast food din lume, cu peste 37.000 de magazine pe tot globul. Și în România în ultimii ani, magazinele s-au extins într-un ritm alert. Astfel că, găsești McDonald’s în aproape toate orașele din țară. Cu mici excepții, sunt orașele foarte mici, unde nu s-a deschis niciun magazin.  Anul trecut,  McDonald’s a deschis cel mai nou restaurant, în București, la Piața Progresul. Aici s-au creat 50 de noi locuri de muncă.

Oraște din România care au McDonald’s

În vara acestui an, operatorul lanțului de restaurante McDonald’s în România a anunțat o amplă campanie de angajări. Lanțul de magazine a oferit 700 de locuri de muncă în toate cele 26 de orașe în care este prezent.

Printre cele mai mari orașe din țară unde găsești McDonald’s se află București, Cluj-Napoca, Constanța, Piatra Neamț. De asemenea, Pitești, Focșani, Satu Mare, Oradea sau Deva. De exemplu, în Moreni nu găsești McDonald’s.

Locurile de muncă oferite de McDonalds în București, dar și în restul orașelor sunt și cu program full time, dar și part time. Cele part-time sunt destinate tinerilor și studenților care vor să își câștige primii lor bani.

“McDonald’s este unul dintre cei mai importanți angajatori din România. Continuăm planurile de investiții în oameni și dorim să repornim procesele de recrutare.

Avemoportunități interesante de muncă, astfel încât căutăm colegi noi în mai multe orașe și le oferim un program de carieră ușor de urmat pentru promovarea rapidă în funcții de conducere. De exemplu, un Manager Trainee are șansa de a lucra pe o poziție managerială în circa nouă luni, dacă urmează pașii planificați împreună cu coordonatorul său”, declara Irina Ignătescu, director de resurse umane Premier Restaurants România, în luna iulie.

Despre McDonald’s în România

România are mai puţine restaurante decât Cehia. Aceasta este  o ţară cu o populaţie de două ori mai mică, dar cu un salariu dublu.În țara noastră, McDonald’s este lider al pieței restaurantelor, cu 85 de restaurante în 26 de orașe.

Cu toate astea, deși grupul se extinde rapid în România, numărul total de restaurante este mai mic decât în state mai mici ca suprafaţă şi populaţie precum Ungaria şi Cehia.

Salarii McDonald’s

program de patru ore de muncă pe zi, pentru care aceștia pot încasa aproximativ 1300 de lei net, lunar.

program de șase ore de muncă pe zi, salariul acestora crescând până la aproximativ la 2000 de lei net, lunar.

McDonald’s, McDrive și cafenele McCafé

Premier Capital plc operează 157 de restaurant. Astfel că,  mai mult de jumătate dintre ele au McDrive și numeroase cafenele McCafé. Se pare că a investit peste 800 de milioane de lei în România.

De asemenea, are o echipă de peste 5.000 de angajați. În 2018, a fost desemnat cel mai bun angajator, pentru al cincilea an consecutiv, conform AON România.

În Polonia, cea mai dezvoltată ţară din regiune sunt peste 400 de restaurante de tip fast-food ce poartă brandul McDonald’s, arată informaţiile de pe site-urile grupului.

Cehia spre exemplu are o populaţie de două ori mai mică decât a României, o suprafaţă pe măsură, dar un salariu mediu dublu. Această situaţie explică de ce numărul de restaurante McDonald’s este mai mare, cu circa 20 de unităţi.

Urmăriți Impact.ro și pe