McDonalds încearcă o metodă controversată prin care să determine copii să mânânce mai mult în restaurante

Daria Petrescu 04.12.2019, 19:23
McDonalds încearcă o metodă controversată prin care să determine copii să mânânce mai mult în restaurante

De-a lungul anilor, oamenii au ajuns încet la realizarea faptului că lanțurile de fast-food nu vând cele mai sănătoase alimente. Însă nu le pasă.

McDonalds încearcă o metodă controversată şi vine cu  oferta Happy Meals, pentru copii

Cu toate acestea, lanțurile de fast-food au devenit din ce în ce mai conștiente de schimbarea dispoziției sociale.

McDonald’s, de exemplu, s-a angajat să facă Happy Meals din ce în ce mai puțin dăunătoare organismelor copiilor.

Se încearcă ca cel puțin 50 % dintre aceste mese, să îndeplinească propriile sale criterii de nutriție.

Produsul Happy Meals trebuie să:

– conțină 600 de calorii sau mai puțin
– să nu aibă mai mult de 10 % de calorii din grăsimi saturate
– să nu aibă mai mult de 650 mg sodiu
– nu mai mult de 10 % de calorii din zahăr adăugat.

De asemenea, încearcă să-i determine pe copii să uite de mâncarea propriu-zisă, să fie ignorat chiar și conceptul de jucării din plastic și să observe cutia Happy Meal.

Într-o nouă reclamă, McDonald’s ne arată un băiețel adorabil care tocmai a avut parte de o masă fericită. Acesta a primit o cutie Happy Meal.

Pe faţa micuţului se vede bucuria de a descoperi cutia Happy Meal. De asemenea, se gândeşte cum cutia o poate folosi pentru a colecta în ea lucruri personale, primite de la bunica.

Când a fost deschis primul McDonald’s în România

Primul restaurant McDonald’s a fost deschis în România pe 16 iunie 1995, pavând drumul uneia dintre cele mai de succes francize din piaţă, scrie Business Magazin.

Primul McDonald’s a fost deschis în Bucureşti la parterul magazinului Unirea. În ziua deschiderii, restaurantul a atras peste 15.300 de clienţi care au cumpărat cel puţin un produs, stabilind un record pentru istoria McDonald’s.

În decembrie 1995, McDonald’s a deschis primul restaurant de tip “Drive-in” din România, în cadrul complexului Prisma.

McDonald’s deţine  în prezent 67 de restaurante în 21 de oraşe din România – 32 de restaurante în Bucureşti şi 35 în restul ţării, primind zilnic peste 140.000 de clienţi. McDonald’s are peste 4000 de angajaţi în România.

Compania McDonald’s România, deţinută de gigantul american, a terminat în 2013 cu afaceri de 415 mil. lei. Rata de creştere a businessului a fost de 4%, sub rata de creştere a localurilor în franciză. Cifra de afaceri în 2013 a McDonald’s România include rezultatele celor 60 de localuri proprii, încasările cafenelelor McCafe şi taxele de franciză plătite de cele şapte unităţi deschise în sistem de franciză. Produsele McDonald’s sunt apreciate în întreaga lume, chiar dacă nu sunt considerate prea sănătoase.

Urmăriți Impact.ro și pe